New York Times'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan analizi: Putin'e yakınlaşarak ABD'yi tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya günübirlik bir ziyarette bulunarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. New York Times gazetesi, bu görüşme ile ilgili bir analiz haber yayımladı. Haberde "Erdoğan Putin'e yakınlaşarak ABD'yi tehdit ediyor" ifadelerine yer verildi.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de görüştü. Devlet Başkanlığı Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme 2 saat 45 dakika sürdü.

ABD'li New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin'in görüşmesi ile ilgili bir analiz haber yayımladı.

"Türkiye ve Rusya, enerji ve silah anlaşmalarında hem dost hem de birçok Ortadoğu savaşında düşman olmuştur." denilen haberde "Paralı askerler ve vekiller aracılığıyla Suriye ve Libya'daki savaşlarda ülkeler karşı tarafta yer alırken, Dağlık Karabağ'daki çatışmada hem Türk hem de Rus birlikleri barış gücü olarak görev yapıyor." ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Attığımız adımlardan dönmemiz mümkün değil

"Putin'e yakınlaşarak ABD'yi tehdit ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile diplomasisinin çoğunun bir pazarlık olarak yorumlandığının öne sürüldüğü haberde "Putin'e yakınlaşarak ABD'yi tehdit ediyor" yorumunda bulunuldu.

Haberin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta New York Times editörleri ile yaptığı röportajdaki S-400 bölümüne de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sofistike bir Rus füze sistemi satın alarak Batı'nın başlıca askeri ittifakı olan NATO'nun altını oyduğu yönündeki önerileri reddettiği" hatırlatılırken, şu ifadelere yer verildi:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/30/12/50/resized_fbde6-db9c03e0whatsappimage20210930at00.jpeg

DÜNYA
Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sputnik V aşı önerisi