Muharrem İnce 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığına aday: Yüzde 30'u aştım yarım bırakmam

CHP'nin 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Muharrem İnce, 2023'e hazırlanıyor. "Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz" sorusunu net bir dille cevaplayan İnce, "Yüzde 30 bandını aştık. İlk seçimde başaramadık ama bu böyle yarım kalmayacak demiştik" ifadelerini kullandı.

CHP'nin 2018 cumhurbaşkanlığı adayı Muharrem İnce.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52.6 ile yeni sistemin ilk başkanı ünvanı kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 30.6 oy oranıyla tamamlayan Muharrrem İnce, gelecek seçimlere hazırlandığını duyurdu.

GÜNDEM
Muharrem İnce'nin köyünde Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı

Aday olmayı düşünüyor musunuz?

Katıldığı Halk TV'de soruları cevaplayan İnce, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna cevabı net oldu:

GÜNDEM
Muharrem İnce: Biz seçimi gel bakalım Muharrem'le kaybettik

Seçime 50 gün kala açıklandım

"Elbette düşünüyorum. Seçime 50 gün kala adaylığı açıklanmış birisi olarak 50 günde Türkiye’deki siyasi atmosferi değiştirdik, iktidarın kaybedebileceği inancını yeşerttik.

GÜNDEM
Muharrem İnce: CHP bu pisliği temizlemelidir

Yıllar sonra yüzde 30'u aştık

40 yıl aradan sonra yüzde 30 bandını aştık. İlk seçimde başaramadık ama bu böyle yarım kalmayacak demiştik, iddiamıza, o iddiamızın gerektirdiği çalışmalara devam ediyoruz"

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/06/17/10/48/resized_84199-c7bf3a0aimage.jpg

SEÇİM
Gel bakalım Muharrem

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce gel bakalım buraya"