MSB: 40 bin kişilik yemek ve 557 bin 600 kumanya dağıtıldı

Milli Savunma Bakanlığı, deprem bölgelerindeki seyyar mutfaklarımızla vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımına aralıksız devam ettiğini söyledi. Mehmetçik deprem bölgesine bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıttı.

Milli Savunma Bakanlığı

MSB'den yapılan paylaşımda;'Deprem bölgelerindeki seyyar mutfaklarımızla vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımına aralıksız devam ediyoruz. Mehmetçik deprem bölgesine bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıttı. Dayanışma Vakti...' ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakanlık bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama- kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için 'hava yardım koridoru' oluşturuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), depremzedelere yardım için seferber oldu.

Depremin etkilediği bölgelerde bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıtıldı. Ayrıca bölgelere gönderilen 34 sahra mutfağının kurulmasıyla faaliyete başlandı. Bunlarla birlikte 15 seyyar tuvalet, 14 seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere gönderildi. Başta 2'nci Ordu Komutanlığı olmak üzere bütün kışlalar, depremden etkilenen vatandaşın hizmetine açıldı. Mehmetçiğin arama- kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremden etkilenenlere yönelik yardım çalışmaları da sürdürülüyor.

GÜNDEM
MSB: Depremlerin etkilediği illere 519 sortiyle kurtarma ekibi ve yardım malzemesi taşındı

GÜNDEM
MSB: Hatay’da bir evladımızı daha sağ salim enkaz altından çıkardık

GÜNDEM
TSK gece gündüz görevde: Deprem bölgesindeki yaralılar için zamana karşı yarışıyorlar

GÜNDEM
MSB duyurdu: TCG Sancaktar gemisi İskenderun Limanı’na ulaştı

GÜNDEM
MSB 'birlik zamanı' diyerek paylaştı: Deprem bölgesindeki yaralılar Ankara'da