Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan'a yeni asker göndermemiz söz konusu değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının işler tutulmasına yönelik faaliyetleri ele almak üzere yarın ABD'den bir teknik heyetin Türkiye’ye geleceğini belirterek, "Oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı, temaslarımızı sürdürüyoruz. Her şey Afgan halkının, Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için buna gayret gösteriyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclise gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın, Karadeniz'de İngiliz destroyeri HMS Defender'a uyarı ateşi açmasına ilişkin soru üzerine Akar, yapılan açıklamaları takip ettiklerini belirtti. Farklı açıklamaların olduğuna işaret eden Akar, "Bu işin gerçeği nedir, ne değildir bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki saatlerde bu konu daha net hale gelecektir. Takip ediyoruz." yanıtını verdi.

DÜNYA
Rusya Karadeniz'de İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı İngiltere yalanladı

Afganistan’daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının işler tutulmasına yönelik faaliyetleri ele almak üzere ABD'den bir heyetin Türkiye’ye geleceğiyle ilgili bilgilerin sorulması üzerine Akar, "Afganistan ile bizim yüzyıllara dayalı tarihi, kültürel ilişkilerimiz var. Afgan halkı bizim kardeşimiz. Bizim kardeşlerimizin orada rahatı, huzuru, güvenliği için geçtiğimiz 20 yıl içinde diğer ülkelerle birlikte elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Özellikle son 6 yılda da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi, teknik destek sağlanması konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik." diye konuştu.

DÜNYA
ABD'li teknik heyet Türkiye'ye gelecek: Afganistan’daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı ele alınacak

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının birçok alandaki önemine vurgu yapan Akar, şunları söyledi:

"Özelleştirme yok"

Meclise gelen MKE'nin anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifine yönelik eleştiriler hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Akar, şunları kaydetti:

Akar, bu konudaki çalışmaların kurallar dahilinde, herhangi bir kısıtlama olmadan şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü de aktardı.