Mevcut durum devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerinin değiştirilmeden aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Kabine Toplantısı’ndan sonra millete seslenen Erdoğan, kararı alırken tüm verileri masaya koyduklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Erdoğan “Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Osman Özgan
​Cumhurbaşkanı Erdoğan

Kabine Toplantısı sonrası millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda yeni normalleşme tedbirlerini masaya yatırdıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın, salgının illerdeki seyrini yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Bugünkü Kabine Toplantımızda, son iki haftadaki gelişmelerin üzerinde etraflıca durduk. Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin Koronavirüsle Başarılı Mücadelesi' kitabını takdim etti

YETERLİ DİKKATİ GÖSTEREMİYORUZ

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı: Şehirlerdeki mevcut uygulama bir süre devam edecek

BAŞARI HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ

Kovid-19 virüsünün Türkiye’ye de sirayet etmesinin üzerinden 10 Mart itibarıyla tam bir yıl geçtiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye, sağlık altyapısının ve sosyal güvenlik sisteminin gücü sayesinde salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği bir başarı hikayesine dönüştürdü. İnsanların hastane kapılarından geri çevrildiği, doktorların hasta seçmek zorunda kaldığı, bakımevlerinde yaşlıların ilgisizlikten can verdiği vahim sahnelerin hiçbiri hamdolsun ülkemizde yaşanmadı. Salgın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kriz yönetme kapasitesinin yanında, sağlığa yaptığımız devasa yatırımların da önemini gösterdi. Ülkemize kazandırdığımız şehir hastaneleri özellikle salgın döneminde kritik rol üstlendiler. Bugün artık elini vicdanına koyan herkes bu yatırımların hakkını teslim ediyor. ”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere mesaj: Onları sakın örnek almayın

AŞI TEDARİKİ SÜRECEK

Her türlü imkanı seferber ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan “Asrın Küresel Salgını-Türkiye’nin Koronavirüsle Başarılı Mücadelesi” adlı kitaba takdim yazısı kaleme aldı. Erdoğan,

ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/16/02/43/resized_9e54c-85f51cdealtun.jpg

Nöbeti İnan devraldı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/16/02/46/resized_c14cf-90a1667eeyyup.jpg

Tedbirlere uyma ricası

Vatandaşlardan, tedbirlere uyarak, hem kendi sağlıkları üzerindeki riski azaltmalarını hem de şehirleri ve ülkemizi bu musibetten kurtarma mücadelesine destek vermelerini rica eden Erdoğan,

“Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum”

şeklinde konuştu.