Akkuyu ile enerjide yarınları garantiye aldık

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 3. reaktörünün temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin video konferansla attı. Erdoğan, “Bu hamlemizle enerjide ülkemizin yarınlarını garantiye almayı hedefliyoruz” dedi.

Ersin Çelik
Türkiye’nin enerji alanındaki yatırımlarında önemli bir gün yaşandı. Akkuyu Nükleer Santralı’nın 3. ünitesinin temeli atıldı.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3. reaktörünün temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in videokonferans katılımıyla yapıldı. Erdoğan, “Bugün Türkiye’mize bir eseri daha kazandırmanın haklı gururunu birlikte yaşıyoruz. Temelini 3 yıl önce Sayın Putin’le birlikte attığımız Akkuyu’nun 3. reaktörün temelini atıyoruz. Bu hamlemizle enerjide ülkemizin yarınlarını garanti almayı hedefliyoruz. Milli enerji altyapımıza nükleer gücü de dahil etme kararı, enerji tedarik güvenliği yönünde attığımız stratejik bir adımdır. Hedefimiz, enerji üretirken sıfır emisyonla çalışan ve çevreye hiçbir zararı olmayan nükleer enerjiyi ülkemizin enerji sepetine eklemektir” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/11/02/05/resized_dea54-3603837aakkuyu.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin enerji konusunda kat ettiği mesafeyi görüntülerle anlattı

ENERJİ SAHİBİ ÜLKELER LİGİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/11/02/06/resized_0bb16-104a55b8akkuyu1.jpg

EKONOMİ
Rusya Devlet Başkanı Putin: Ortak projemiz Akkuyu NGS’de yeni bir dönem başlıyor

AKKUYU’DA YENİ BİR DÖNEM

Rusya Devlet Başkanı Putin ise yaptığı konuşmada Akkuyu’da yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Putin, dedi.

GÜNDEM
Ankara ve İzmir’in tüm elektriğini Akkuyu sağlayacak

6 MİLYAR DOLARLIK KATKI

EKONOMİ
Akkuyu NGS'de önemli adım: Montajı yapılmaya başladı