Mehmet Metiner 'PKK silah kullanabilir' sözlerine açıklık getirdi: O ifadelerim çarpıtıldı

25 ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Siyasetçi-Yazar Mehmet Metiner, TVNET canlı yayınında, 2013 yılında dile getirdiği belirtilen, "PKK bağımsız bir Kürdistan için silah kullanabilir, ana dilde eğitim demokratik özerklik için silah kullanılmaz." sözlerine açıklık getirdi. O sözlerin çarpıtıldığını ifade eden Metiner, "'PKK silah kullanabilir' denir mi hiç? Kandil'e ve Kürt halkına yönelik söylediğim şey; 'Siz ayrı bir devlet, etnik temelde bir federasyon istemiyorsanız bunun için sadece silah kullanılmaz, siyaset yapılır.' ifadeleriydi." diye konuştu.

Siyasetçi-Yazar Mehmet Metiner

TVNET'te canlı yayınlanan ve Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla ekranlara gelen Sert Sorular programının bu haftaki konuğu 25 ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Siyasetçi-Yazar Mehmet Metiner oldu.

'PKK silah kullanabilir' sözlerine açıklık getirdi: O ifadelerim çarpıtıldı

Metiner, Karagöz tarafından kendisine yöneltilen, "2013 yılında Adıyaman Milletvekili olduğunuz dönemde TRT Haber'de 'PKK bağımsız bir Kürdistan için silah kullanabilir. ana dilde eğitim demokratik özerklik için silah kullanılmaz.' demişsiniz" sorusuna yanıt verdi.

O sözlerin çarpıtıldığını ifade eden Metiner, "'PKK silah kullanabilir' denir mi hiç? Abdullah Öcalan öncülüğünde 'demokratik cumhuriyet' manifestoları vardı. Kandil'e ve Kürt halkına yönelik söylediğim şey; 'Siz ayrı bir devlet, etnik temelde bir federasyon istemiyorsanız bunun için sadece silah kullanılmaz, siyaset yapılır.' ifadeleriydi." diye konuştu.

Your browser doesn't support HTML5 video.

HADEP'ten neden ayrıldı?

"HADEP'e girdikten sonra söylemde ayrı pratikte ayrılardı. Retorik olarak çok iyiydi keşke öyle bir parti olsaydı. Türkiye Kürtlerinin kazanımları çok farklı oldu. O gün savunduklarımla bugün savunduklarım arasında en ufak bir çelişki yok.

"'PKK silah kullanabilir' denir mi hiç?"

(2013'teki PKK silah kullanabilir sözleri) O sözler çarpıtıldı. 'PKK silah kullanabilir' denilir mi hiç öyle. Öcalan 'İnkar biterse isyan biter' diyordu. Erdoğan inkarı, asimilasyonu bitirdi; zulüm rejimini tarihe uğurladı. Buna rağmen isyan yani terör devam etti. HADEP'in Öcalan yakalandıktan sonra demokratik cumhuriyet manifestosu vardı. Devlet istemiyoruz, etnik federasyona otonomiye karşıyız, Kürt birliği kabul edilirse isyan da biter bir arada barış içerisinde yaşayabiliriz. bütün bunları Erdoğan sağladığı halde, PKK terör örgütünün varlığını sürdürmesi karşısında kandile ve Kürt halkına yönelik söylediğim şey, siz ayrı bir devlet, etnik temelde bir federasyon istemiyorsanız bunun için sadece silah kullanılmaz, siyaset yapılır.

Biz de siyaset yapılmak istediğimizde içeri atılıyoruz diyorlar. Öyle bir şey yok. HADEP ile ilgili hiç kimse içeri atılmadı. PKK ile organik ilişki ve talimat aldıkları için elbette tutuklanırlar. Terör örgütüyle ilişkiniz varsa hukuk gereğini yapar. Siyaset yapan hiç kimse içeri alınmamıştır."

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'na PKK elebaşlarının kendisine yönelik desteği soruldu: Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışı benimseyeceğiz

GÜNDEM
AK Partili Orhan Miroğlu 2014'ten beri tekrarlanan videosuna açıklık getirdi: Keşke o ifadeleri kullanmasaydım