MEB paylaştı: Destekleme ve Yetiştirme Kursları 4 Eylül’de başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül’de başlayacak.

4 Eylül’de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024’te sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı. 4 Eylül’de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024’te sona erecek.

Öğretmen ve öğrenciler için Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvurular, 24-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Başvurular, https://www.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek.

En fazla 8 ders seçilecek

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders, 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek.

Destekleme ve yetiştirme kursları başvurusu nasıl yapılır?

Örgün eğitim öğrencileri okudukları okul ya da kurumlarından aldıkları EBA şifresi ile e-kurs modülü üzerinden tercih yapabilir. Açık öğretim öğrencileri örgün eğitim kurs merkezlerine, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri müdürlüklerine sınıf düzeyleri veya diplomaları ile şahsen başvuru yaparak kurs şifrelerini alabilir.

GÜNDEM
MEB'in destekleme ve yetiştirme kurslarında özel okul öğretmenleri de görev alabilecek
ÖZGÜN
İŞKUR TYP başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak?

ÖZGÜN
Özel okul öğretmenlerine müjde geldi: Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alabilecekler