Köstebekleri böyle yakaladık: Sadece bir işe 30 bin dolar

İsrail’in, ABD’de Müslümanların en büyük STK’larından biri olan “Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi”ne (CAIR) sızdırdığı üç casus kısa süre önce deşifre edilmişti. CAIR Direktörü Nihad Awad, köstebekleri nasıl yakaladıklarını Yeni Şafak’a anlattı. Awad, “Casuslardan birinin Romin İkbal (CAIR Ohio Direktörü) olduğunu anladığımızda e-postalarına baktık. İçeride yaptığımız çalışmaların çoğunu, toplantı kayıtlarını ve projeleri raporlamış. Casuslardan biri sadece bir iş için 30 bin dolar almış.” ifadelerini kullandı.

Muhammed Vefa Yürekli
Arşiv

Müslümanların arasına sızarak İsrail’e bilgi aktaran köstebekler ABD’nin ana gündemi oldu. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktörü Nihad Awad, İsrail ajanlarını nasıl yakaladıklarını Yeni Şafak’a anlattı. CAIR, bir hafta önce bir açıklama yaparak, bazı İslamofobik grupların İsrail’den de destek alarak ABD’de önde gelen Müslüman kanaat önderleri ve kuruluşlar arasında casusluk faaliyetleri yaptığını açıklamıştı. 3 casusun yakalandığı duyuran CAIR, 2009’dan beri haklarındaki tüm bilgilerin İsrail’e aktarıldığını duyurmuştu. CAIR Direktörü Nihad Awad, casusların faaliyetlerini ve nasıl yakalandıklarını Yeni Şafak’a anlattı. İşte Awad’ın açıklamalarından satır başladı:

HAK ARAYIŞIMIZ HEDEFTE

DÜNYA
Amerikalı Müslümanlar diken üstünde: İsrail köstebekleri camilere sızdı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/01/30/02/40/resized_d6bf8-b525d2c8nihadawad.jpg

BİLGİLERİ NETANYAHU’YA SIZDIRDILAR

“Casuslardan birinin Romin İkbal olduğunu anladığımızda e-postalarına baktık. İçerde yaptığımız çalışmaların çoğunu, toplantı kayıtlarını ve projeleri, IPT Direktörü Steven Emerson’a ve onun vasıtasıyla eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çalışalarına raporlamış. Casuslardan biri sadece bir iş için 30 bin dolar almış. Casusluk raporlarında eski Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Keith Ellison ile ilgili bir rapor ve ikiz kulelerin yıkıldığı bölgede yürütülen Park 51 projesi ile ilgili detaylar var.”

DÜNYA
ABD'de Müslüman gençlerin yüzde 60'ından fazlası dini ayrımcılıktan şikayetçi

TRUMP DÖNEMİ KABUSTU

BİDEN MÜSLÜMANLARA ÇIKARLARINA GÖRE YAKLAŞIYOR

“Biden yönetimi, Müslümanlara nasıl yaklaşacağı konusunda seçici. Beyaz Saray, Müslüman toplumun federal kolluk kuvvetleri tarafından fişlenmesi ve terörist izleme listesine alınması konusundaki endişelerini hala görmezden geliyor. Biden yönetiminin Müslümanlara karşı tutumu, ABD’nin dış politikalarına göre şekil alıyor. Örneğin ABD Çin’in Uygur Müslümanlarına yönelik muamelesini soykırım olarak nitelendirdi. Ancak, Hindistan, İsrail ve Fransa’daki Müslümanları hedef alan Müslüman karşıtı insan hakları ihlallerine ilişkin Amerikan Müslümanların endişelerini görmezden geldi”

DÜNYA
ABD'deki bir işletmeden İslamofobik uygulama: Beyzbol şapkası takabilirsin ama başörtüsünü çıkarmalısın

MÜSLÜMANLAR HÂLÂ FİŞLENİYOR

YOĞUN ALGI ÇALIŞMASI VAR

İslam karşıtı grupları destekleyenlerin amacı, Müslümanları ve İslam’ı monolit olarak resmederek, inancın herhangi bir yorumunu tek bir versiyonla sınırlamaktır. Müslüman karşıtı grupların iddialarına katılmazsanız, terör faaliyetlerini destekleyenlere verdikleri isim olan “İslamcılar” olarak etiketleniyorsunuz. İşte tam da bu yüzden bu gruplar son derece tehlikelidir. Müslümanlar ve İslam hakkında insanları topluluğumuza karşı nefret suçları işlemeye yönlendiriyorlar. Her başkanlık yönetimi, Müslüman karşıtı bağnazlığın sürdürülmesinde veya üretilmesinde rol oynamıştır. Trump döneminde uygulanan politikalarla bu gruplar çok fazla güçlendi.

DÜNYA
MOSSAD’ın köstebeği

TÜRKİYE’NİN ÖNDERLİĞİNE GÜVENİYORUZ