Koronavirüs sonrası ilk mesai: Muhalefet yaygara koparıyor

Koronavirüsü atlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün cuma namazını Çamlıca Camii’nde kıldı. Erdoğan çıkışta muhalefetin doğal gaz ve elektrik konusundaki spekülasyonlarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan koronavirüsün ardından gerçekleşen ilk programında Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Heyeti’ni kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Geçirdiği Kovid-19 hastalığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Bu süreci diyebilirim ki çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Bu aşıların tesiriyle de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa zamanda bunu geçirmiş oldum. Yani 4-5 gün içerisinde aslında biz negatife döndük.” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/12/03/08/resized_e9980-036de327cami.jpg

GÜNDEM
Koronavirüsü yenen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süreci çok rahat atlattım, aşının çok faydası oldu

Cuma namazıyla halkla bütünleşmek istediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, karantina sürecine ilişkin şunları söyledi:

EMİNE ERDOĞAN’IN SAĞLIK DURUMU

Eşi Emine Erdoğan’ın sağlık durumunun sorulması üzerine Erdoğan, “O benden bir gün sonra aslında başladı ama henüz eşim atlatamadı. Şu anda da bütün tedbirlere devam ediyor. Rahatsızlığı inanıyorum ki pazartesi gününe kadar dua ediyorum inşallah atlatır. Çünkü seyahate beraber gitmek gerekiyor. O beni yalnız bırakmaz, muhakkak benimle beraber olması lazım. Rabb’im şifalar versin ona da inşallah.” dedi.

Muhalefet yaygara koparıyor

“Bir diğer taraftan da tabii muhalefetin özellikle elektrik ve doğal gaz konusundaki spekülatif gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor” diyen Erdoğan, “Muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Televizyonlara baktığımızda Batı’da şu anda elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde. Biz şu anda vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık. Her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı dediğim gibi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hastalığı boyunca kendisine dünya liderleri ve vatandaşlardan gelen geçmiş olsun dileklerine ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/12/03/11/resized_adcb7-bda9c510heyet.jpg

İlk toplantı Aksakallılar ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazından sonra Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi heyetini kabul etti. Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabulde,

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan

da yer aldı. Erdoğan, kabulde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Şuşa Beyannamesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi için ilgili Cumhurbaşkanı Kararını da imzaladı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'ın durumuyla ilgili: Pazartesiye kadar iyileşmesi lazım beni yalnız bırakmaz

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakan Nebati'yi kabul edecek