Kış lastiği denetimi

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması dün başladı. Polis ve jandarma, önemli güzergahlarda lastik denetimi yaptı. Kurallara uymayanlara 715 lira ceza kesildi.

Haber Merkezi
Trafik ekipleri, durdurdukları araçların lastik diş derinliğini kontrol etti.

Yurt genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kuralına uymayan sürücülere ceza yağdı. Trafik ve jandarma ekipleri, dün başlayan uygulama kapsamında, Türkiye’nin önemli kara yolu geçiş güzergahlarında kış lastiği denetimi gerçekleştirdi. Kaynaşlı Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu Kaynaşlı gişeleri ile D-100 kara yolu Bolu Dağı güzergahında lastik kontrolü yaptı. Lastiklerin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarına kış lastiği takan sürücülere teşekkür etti. Kış lastiği takmayan veya lastiğinin ömrü kısa olan sürücülere ise kanun maddesi gereğince 715 lira cezası kesildi.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ

Kaynaşlı Bölge Trafik Amiri Komiser Ahmet Yaman, Bolu Dağı’nın Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından olduğunu belirterek, “Mevsim itibarıyla zorlu bir geçiş olduğu için kış lastiği burada oldukça önem kazanıyor. Sürücülerin daha güvenli bir yolculuk yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Kış lastiği sadece yasal zorunluluğu değil sürücülerin can güvenliği için oldukça önemli” diye konuştu. Uygulama kapsamında trafik ve jandarma ekipleri, yurdun dört bir yanında kış lastiği uygulaması gerçekleştirdi. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2019’da sona erecek. Kurala uymayan araç sahiplerine uygulanan 715 liralık ceza, 1 Ocak 2019’dan sonra 885 liraya yükselecek.