Kılıçdaroğlu'ndan 'yola devam' mesajı: Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı

Partisinden gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğuna göz dikenlere 'yola devam ediyorum' mesajı verdi. Geçtiğimiz yıllarda yaptığı sözde adalet yürüyüşünden görsel paylaşan Kılıçdaroğlu, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında 'genel başkanlık' yarışı başladı.

İstifa çağrılarını görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'yola devam' mesajı verdi. 2017 yılındaki sözde adalet yürüyüşünden fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımıyla parti içerisindeki 'topyekün değişim isteyen' aykırı seslere bir mesaj verdiğine yorumlandı.

CHP'deki 'genel başkanlık' savaşları

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimden de yenik ayrılan CHP lideri, parti tabanı ve seçmenleri tarafından 'istifa et' çağrılarına kulak tıkamıştı. Hezimet sonrası Kılıçdaroğlu ile 'topyekün değişim' isteyen Ekrem İmamoğlu arasındaki baba-oğul ilişkisi de sona erdi.

Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğuna göz İmamoğlu'na açıkça ayar vererek, "Bu geminin kaptanı benim, önceliğim İstanbul, delege bende kurultay bende" imasında bulunmuştu.

İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu'na, "Mesele İstanbul'dan ibaret değil" diyerek yanıt vermişti.

İmamoğlu tasfiyeleri sürüyor

İmamoğlu'na yakın tüm isimleri CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndan uzaklaştıran Kılıçdaroğlu, bugün de keyfi atamalar yaptığı 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son vererek tek adamlığını pekiştirdi.

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'na 'Değişim' çağrısında bulunan Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel İstanbul'da buluşmuş

GÜNDEM
Yandaş gazeteci Enver Aysever: İmamoğlu’nda sahte bir gülümsemeden başka bir şey yok

GÜNDEM
'Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nu yenileceği seçime itecek' diyen Cem Toker: Erdoğan'ın ikinci kez kaybetmeye niyeti yok

GÜNDEM
İmamoğlu'ndan "İstanbul'u düşünmek zorundayım" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt: Mesele İstanbul'dan ibaret değil