Kavala’nın adamından Peker’e hediye

Gezi’nin finansörü Osman Kavala’nın şirketlerinin temsilcisi Zeki Türkkan, suç örgütü lideri Sedat Peker’e, fildişi saplı mektup açacağı hediye etmiş. Peker, Ergenekon davası savunmasında mektup açacağının, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Fahrettin Altay’a ait olduğunu söylüyor. CIA ajanı Henri Barkey ile Kavala’nın, Türkkan’ın telefonuyla görüşme yaptığı da tespit edilmişti.

Haber Merkezi
Sedat Peker

Yurt dışında kaçak olarak bulunan ve yayınladığı videolarla daha önce FETÖ’cülerin dillendirdiği iftiralar üzerinden provokasyona girişen suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in, Ergenekon davasında yaptığı son savunmasının tamamı ilk kez gün yüzüne çıktı.

Peker’in 22 Nisan 2013’te tarihli savunmasındaki, Gezi olaylarının finansörü olmakla suçlanan, ayrıca darbe ve casusluk suçlarından da yargılanan tutuklu olan “Osman Kavala” ayrıntısı dikkat çekiyor.

KAVALA’NIN TEMSİLCİSİNDEN HEDİYE

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/28/05/23/resized_30cb6-93790d53turkkan.jpg

TÜRKKAN’IN TELEFONUNDAN BARKEY İLE GÖRÜŞTÜ

Dikkat çeken ayrıntı ise Türkkan’ın, Osman Kavala’nın birçok şirketine ortak olmasıydı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre, Osman Kavala’nın 16 şirkette ortaklık ve yöneticilik ilişkisi bulunuyor ve şirketlerin birçoğunun temsilcisi de Zeki Türkkan. Yine Başsavcılığın yaptığı araştırmada, 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ve teşebbüsün arkasındaki FETÖ ile irtibatı olduğu belirtilen CIA Ajanı Henri Barkey ile Osman Kavala’nın yaptığı görüşmeler deşifre edilmişti. Kavala’nın bu görüşmelerden birini de şirketlerinin temsilcisi Zeki Türkkan’ın telefonu ile yaptığı belirlendi.

1.5 MİLYON DOLAR KOMİSYON

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/28/05/22/resized_1a84f-a1d5d9d1osman.jpg

Borcu tahsil etmiş

Sedat Peker ve Osman Kavala’nın isimleri, Turgut Büyükdağ’ın 10 Ağustos 2008’de “şüpheli” sıfatıyla verdiği ifadede de geçiyor. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından alınan ifadede de Büyükdağ, ifadesini kullandı.

Video merakı cezaevi günlerinden