Kapalı kapılar ardında yapılan vaatleri açıkla

HDP’li Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu’ndan kendilerine verilen sözleri kamuoyuna açıklamasını istedi: “Kapalı kapılar ardında söylenenlerin deklare edilmesi gerekir. Biz önümüzdeki dönem bir genel affı masaya yatıracağız. Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük. Geri dönüş başlamalı cezaevinden, sürgünden… Cumhurbaşkanı yardımcılıkları, bakanlıkları, paylaşıyorlar. Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız, HDP’nin.”

Sırrı Sakık.

6'lı Masa'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan HDP'den dikkat çekici açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olacağı öğrenilen HDP'li Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na “Kapalı kapılar ardında konuşulanları deklare etme” çağrısında da bulundu.

HDP DESTEĞİNİ HATIRLATTI

Sakık, “Kapalı kapılar ardında söylenenlerin deklare edilmesi gerekir. Biz önümüzdeki dönem bir genel affı masaya yatıracağız. Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük. Geri dönüş başlamalı cezaevinden, sürgünden… Cumhurbaşkanı yardımcılıkları, bakanlıkları, paylaşıyorlar. Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız, HDP’nin” açıklamasını yaptı. Sakık'ın bu açıklamasından sonra gözler Yeşil Sol Parti seçim bildirgesine çevrildi. Bildirgede, müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkûmun bir gün serbest bırakılma umudunu taşıma hakkı anlamına gelen umut hakkına yasal statü sağlanması vaat edilmişti. Bu vaat ile Öcalan'ın serbest bırakılması da isim verilmeden istenmişti.

BİLDİRİYE KOYMUŞLARDI

Yeşil Sol Parti, 30 Mart’ta açıkladığı seçim bildirgesinde, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm siyasi tutsakların koşullu salıverilmeden yararlanmasını engelleyen hükümleri kaldıracağız" ve "Umut hakkını yasal düzenleme haline getireceğiz" vaatlerinde bulundu. Bu vaadin, HDP çevrelerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması anlamına geldiği biliniyor.

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 54 vekil sözünden döndü: CHP dört partiye 30 vekil verecek

GÜNDEM
İngiliz medyasına konuşan Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na tam destek: Kürt seçmen seçim kampanyası için umutlu

GÜNDEM
Hamza Dağ Kılıçdaroğlu'nun ilginç açıklamalarını paylaştı: Türkiye Cumhuriyeti'ne layık gördükleri kişi bir gaf makinesi