İşten çıkarma 2 ay daha yok

Koronavirüs salgını döneminde uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı 17 Mart’tan itibaren 2 ay daha uzatıldı. Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter’da “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz” yazdı.

Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart’tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

2020 NİSAN’DAN BERİ YASAK VAR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/10/12/59/resized_51586-b6734331zehrazumrutselcuk.jpg

NAKİT ÜCRETLER HESABA YATTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nı 2 ay süreyle uzatıyoruz” ifadesini kullandı. Öte yandan Bakan Selçuk, şubat ayı Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin dünden itibaren yapılacağını açıkladı. Şubat ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin dün banka hesapları üzerinden yapılacağını kaydeden Bakan Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yatırılacağını ifade etti.

KISA ÇALIŞMAYA UZATMA TALEBİ