İstanbul’da virüsün merkezi toplu taşıma

İstanbul’da Kovid-19 vakaları artarken uzmanlar, hekimler neden olarak kalabalık sokaklar ve toplu taşıma araçlarını gösteriyor. Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik konuyla ilgili "İstediğimiz kadar maske takalım. Eğer kapalı bir ortamdaysak ve bir saat geçiriyorsak partikülleri soluyoruz. İstanbul toplu taşımanın yoğun kullanıldığı bir şehir. Her insanın özel araç lüksü yok. Bu nedenle sefer sayıları arttırılmalı" ifadelerini kullandı.

Ayşe Mine Alioğlu
Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu toplu taşımada yolcu kapasitesinin yüzde 50 düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüsle topyekün mücadele sürerken İstanbul’daki vaka artışı hız kesmiyor. Yetkililerin uyarılarına rağmen sokaklar, toplu ulaşım araçları ve kapalı mekanlarda insan yoğunluğu devam ediyor. İstanbul’daki vaka artışlarının nedenlerini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlara sorduk.

GÜNDEM
İçişlerinden 500 bin iş yerine korona denetimi

KAPALI ORTAMDA AZ BULUNULMALI

GÜNDEM
Açık alanda sigara içmekten ceza yiyenlerin ortak bahanesi: Haberim yoktu

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/16/11/46/resized_9f7f6-91dcd104ulasim2.jpg

GEREKİRSE ÇİFT KAT MASKE TAKILMALI

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu: “Yaz aylarında insanların sosyalleşmesiyle birlikte bir rehavet geldi. İş başlayınca bir de normalleşme başladı. Mevsimsel değişime denk geldi. Toplu taşımaların yolcu kapasitelerinin ciddi azaltılması gerekiyor. Bir otobüsle göndereceğiniz kişi sayısı elli ise onun yarısına düşürülmesi lazım. Havalandırmalarının düzeltilmesi gerekiyor. Günlük dezenfeksiyon yeterli değil. Yeterli değil ama her seferden sonra araçların dezenfekte edilmesi gerekiyor. Kapasitenin düşürülmesi sefer sayılarının arttırılmasına çözüm olabilir. Tedbirlere çok dikkat etmiyoruz. Gerekirse çift kat maske takılmalı.”

GÜNDEM
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında korona denetimi: Tek tek durdurdular

22 AĞUSTATOS’TAN BU YANA

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/16/11/50/resized_28763-8caa7364ceza3.jpg

KORONAVİRÜS
Koronavirüs salgınında 'ev içi bulaş' riskine dikkat