İmamoğlu'nun elindeki notların detayları ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından manifesto niteliğinde bir paylaşımda bulunarak "Toplum CHP'de lider ve yönetimin değişmesini bekliyor" ifadelerini kullanmıştı. Kurduğu internet sitesindeki talepleri aktaran İmamoğlu'nun bazı notları kamuoyu ile paylaşmadığı belirtildi. Nottaki bazı detayları açıklayan Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun önünde üç senaryonun bulunduğunu kaydetti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun 'iktidar için değişim' isimli internet sitesindeki öneri ve yorumları kamuoyu ile paylaşan İmamoğlu'nun bazı detayları yazmadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12'nci seçim yenilgisini almasının ardından 'değişim' çağrılarında bulunan ve bu kapsamda pek çok çalışma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

İmamoğlu, 4 Temmuz'da kurduğu 'iktidar için değişim' isimli internet sitesindeki öneri ve yorumların belirginleştiği konuları sıralayarak "Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Toplumun ihtiyaçlarına uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının üretilmesini bekliyor." açıklamasında bulundu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun bazı notları kamuoyu ile paylaşmadığını yazdı.

Muhaliflerdeki hayal kırıklığı ve öfkenin Mart 2024'te sandıkları protesto etmeye dönüşme riskinden söz edildiğini aktaran gazeteci, nottaki detayları şöyle paylaştı:

Bilgi notu 'Toplum mutabakat halinde CHP'den ve muhalif siyasetten değişim talep ediyor. Değişim girişimlerini destekli­yor' diye bitiyor."

'Önünde üç senaryo var'

Saymaz, İmamoğlu'nun 29 Mayıs'ın sabahında çağrıda bulunduğu için değişim talebinin bayraktarlığını yaptığını, 'zoom' buluşmasında görüldüğü üzere geniş bir koalisyonu idare ettiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Dolayısıyla de­ğişim çağrısının muha­tabı, İmamoğlu'nun ta kendisi. Gel gör ki… İBB Başkanı, henüz bir karar vermiş değil. Yol ayrımında oldu­ğu anlaşılıyor. "

İmamoğlu'nun önünde üç senaryo olduğunu belirten Saymaz, bunları 'İBB Başkanlığına aday olmak, CHP liderliğine aday olmak ve Özgür Özel ile ittifak oluşturup kendisi adına genel başkanlık yapmasını istemek' olarak sıraladı.

GÜNDEM
CHP'li Başarır'ın 'seçmen yorumu' muhalifleri kızdırdı

GÜNDEM
CHP'li İl Başkanı istifasını duyurdu

GÜNDEM
Fatih Portakal Kılıçdaroğlu'ndan sonra bu kez İYİ Parti'yi topa tuttu: İlkesiz bir parti hiçbir şansları yok