İletişim Başkanlığı depremle ilgili asılsız iddiaları tek tek çürüttü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 9-10 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

İletişim Başkanlığı 9-10 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, "Afet Müdahale Planı'na asker dahil edilmemiş", "Afet bölgesindeki işçilerin ücretlerinden vergi alınıyor", "Afet bölgesindeki çadırlara elektrik faturası düzenlemek amacıyla sayaç takılıyor", "1100 depremzede çocuk Menzil Cemaati'ne teslim", "Depremden etkilenen Adıyaman'a bağlı Uzunköy'e bir aydır yardım gitmedi" ve "Togg Fabrikasında çalışan mühendisler yurt dışına kaçıyor" iddialarına yer verildi.

Afet Müdahale Planı'na asker dahil

"Afet Müdahale Planı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı, çözüm ortakları arasında yok. Afet operasyonlarının içinde asker hiç konumlandırılmamış" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Milli Savunma Bakanlığının afet gruplarından 9'unda destek çözüm ortağı olduğu ve illerde garnizon komutanlarının İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun "doğal" üyesi olduğu hatırlatıldı.

Afet bölgesindeki işçilerin ücretlerinden vergi alınmıyor

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Afet bölgesindeki işçilerin ücretlerinden vergi alınıyor" iddiasının da gerçek dışı olduğu bildirilen açıklamada, sadece afet bölgesinde değil, 1 Ocak 2022'den itibaren tüm asgari ücretlilerin maaşlarının vergi dışı bırakıldığı ve asgari ücretin üzerinde ücret alanların da asgari ücrete isabet eden ücretlerinin gelir ve damga vergisinden istisna edildiği anımsatıldı. Açıklamada, 2023 yılında da asgari ücret istisnası nedeniyle her bir çalışandan yıllık 17 bin 827 lira vergi alınmadığı kaydedildi.

Afet bölgesindeki çadırlara faturalandırma yapılmayacak

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Afet bölgesindeki çadırlara elektrik faturası düzenlemek amacıyla sayaç takılıyor" başlıklı haberlerin manipülasyon içerdiği belirtilen açıklamada, ifadelerine yer verildi.

'1100 depremzede çocuk Menzil Cemaati'ne teslim iddiası' gerçek dışı

Bazı basın yayın organlarında yer alan, "1100 depremzede çocuk Menzil Cemaati'ne teslim" iddiasının doğru olmadığı bildirilen açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı birimlerin söz konusu cemaatin adresine giderek incelemelerde bulunduğu, yapılan incelemelerde iddiaya konu köyde refakatsiz depremzede çocuk bulunmadığı, köydeki depremzede çocukların aileleriyle birlikte oldukları ve devlet korumasına muhtaç herhangi bir çocuğun bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Uzunköy'e 20 çadır

"Depremden etkilenen Adıyaman'a bağlı Uzunköy'e bir aydır yardım gitmedi" iddiasının da gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, yardım ekiplerinin, insani yardımların yanı sıra Uzunköy'de yaşayan vatandaşlara 20 çadır teslim ettiği ve çadırların tesliminin köyde yaşayanların imzasının da yer aldığı tutanakla kayıt altına alındığı bildirildi.

'Togg tesislerinde işten ayrılma oranları sektör ortalamalarının altında'

Türkiye'nin yerli otomobili Togg fabrikasında işten ayrılan personelle ilgili haberlerin, bazı sosyal medya hesaplarından manipüle edilerek paylaşıldığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
İletişim Başkanlığı depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımladı: Asılsız iddialar tek tek çürütüldü

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımladı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımladı

GÜNDEM
'Dezenformasyon Bülteni' yayımladı: İletişim Başkanlığı'ndan depremdeki ışımalara ilişkin açıklama