İfadeleri kan dondurdu: 86 yaşındaki kadın 100 lira için vahşice öldürülmüş

Antalya'da Şadiye Öztürk'ü öldüren Serkan Doğan ile azmettirici Necmi Kılıç hakkındaki iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, eve hırsızlık amacıyla giren Doğan'ın, yaşlı kadını göğüs kısmındaki kaburgaları kırılıncaya kadar dövdüğü, 17 kez bıçakladığı ve yastıkla boğduğu belirtildi. İddianamede, katil zanlısı Doğan’ın evden 100 lira çaldığını belirterek, “Gidip o paraya ayran ve poğaça alıp yedik" sözlerine de yer verildi.

İki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından 'kasten öldürme' suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Apartmanın giriş katında oturan Şadiye Öztürk (86), yalnız yaşadığı evinin salonunda ölü bulundu. Salon duvarlarındaki kandan yola çıkan polis, olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

GÜNDEM
Isparta’da anne ve babasını öldüren şahıs: Babamla ekmeği geç getirdim diye tartıştık, bana saldırdı bıçağı aldım sonrasını hatırlamıyorum

İDDİANAME MAHKEMECE KABUL EDİLDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 11 sayfalık iddianamede cinayetin tüm detaylarına yer verildi.

GÜNDEM
Foseptikte parçalanmış ceset çıktı

'YASTIK İLE YÜZÜNE BASTIRDIM'

Saat 02.00 sıralarında Hasan'ın kendisine içerisinde uyuşturucu olan sigara verdiğini kaydeden Serkan Doğan, şunları anlattı:

GÜNDEM
Bagajdaki dehşetin katil zanlısı Rus kız arkadaş çıktı

'SERKAN BANA İFTİRA ATIYOR'

Şüpheli Necmi Kılıç ise savunmasında, 8 yıldır Antalya'da yaşadığını, 2018 yılında piyasaya sahte 100 dolar sürmekten dolayı yakalanıp cezaevine girdiğini ve olaydan 8 ay önce pandemiden dolayı izinli olarak çıktığını söyledi.

GÜNDEM
Üç yıldır süren hukuk mücadelesini kazandılar: Evinde ölü bulunan uzman çavuş ve arkadaşı cinayete kurban gitmiş

KORKUNÇ GERÇEĞİ OTOPSİ RAPORU ORTAYA KOYDU

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda ise yaşlı kadının vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı. Şadiye Öztürk'ün darp edilerek her iki taraftaki göğüs kaburgalarının ve burnunun kırıldığı, ayrıca 17 kez bıçaklandığı ve yastıkla boğulduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde her iki sanığın 'Nitelikli insan öldürme' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.