İbrahim Kalın'dan CHP'li Sağlar'a tepki: Kılık kıyafet üzerinden yapılan ayrımcılık barbarlıktır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtüsüne yönelik çirkin saldırısına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalın, "Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

CHP'li Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı programda "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM
CHP'li Sağlar: Türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum ideolojik ve militanca takanlar var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlar'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalın, "Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir" dedi.

GÜNDEM
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP’li Sağlar'a tepki: 2020 yılının son faşist saldırısı