HDP’den 200 sayfalık savunma

HDP, Yargıtay Başsavcılığınca açılan kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne ön savunma verdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü PKK’nın “siyasi kanadı” olarak nitelendirdiği HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada süreç işliyor.

Abdullah Sarica
Belirlenecek bir tarihte Başsavcı Şahin, sözlü açıklama, HDP yetkilileri ise sözlü savunma yapacak.

HDP, Yargıtay Başsavcılığınca açılan kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne ön savunma verdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü PKK’nın “siyasi kanadı” olarak nitelendirdiği HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada süreç işliyor. AYM, 21 Haziran’da Başsavcılığın hazırladığı ikinci iddianameyi kabul ederek HDP’ye tebliğ etmişti.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş HDP’ye gönderilecek. Belirlenecek bir tarihte Başsavcı Şahin, sözlü açıklama, HDP yetkilileri ise sözlü savunma yapacak. Bu sürecin ardından raportörün hazırlayacağı esas hakkındaki rapor AYM üyelerine dağıtılacak. AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın belirleyeceği günde üyeler bir araya gelecek ve kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

AYM’nin önündeki seçenekler