HDP döneminde işten çıkarılan Gülistan Can evinde ölü bulundu: Diyarbakır'da Cumhurbaşkanımı ve Bakan Soylu'yu savunduğum için beni dövdüler

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde yerel seçimlerin ardından HDP’li Belediye Başkanı Keziban Yılmaz tarafından işten çıkarılan Gülistan Can, yaptığı eylem ve sözleri nedeniyle gündeme gelmişti. Gülistan Can, arkadaşlarının uzun süre kendisine ulaşamamasının ardından dün akşam evinde ölü bulundu. Gülistan Can, işten atıldıktan sonra HDP il binası önünde yaptığı açıklamada şiddet gördüğünü belirterek, “Kayapınar Belediyesinde çalışıyordum. HDP’li belediye başkanı geldikten sonra hiçbir sebep, tutanak, gösterge ve suçum olmadan beni işten çıkardı. Kendi adamları olduğu için bir kısmı işte tuttu. Ben devletimi savunduğum için Cumhurbaşkanıma laf ettiler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu savunduğum için Diyarbakır’da dayak yedim. Sonrasında bana, ’Git seni Cumhurbaşkanın kurtarsın, bakanların kurtarsın, biziz burada bakan, biziz burada devlet, biziz burada başkan’ dediler" diyerek yaşadığı olayları anlatmıştı.

Gülistan Can, işten çıkarıldıktan sonra HDP il binası önünde eylem yapmıştı.

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan ve daha önce HDP döneminde işten çıkartıldığı için eylem başlatan Gülistan Can evinde ölü bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/06/09/58/resized_3155e-A083153_01.jpg

TEK BAŞINA YAŞADIĞI EVDE ÖLÜ BULUNDU

Olay, Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Gülistan Can 2 gündür kendisinde haber alınamayınca arkadaşları güvenlik güçlerine bildirdi. Ekipler tek başına yaşadığı Can’ın evine girdiğinde banyoda cansız bedenine ulaştı. Sara hastası olan Can’ın 2 gün önce duş alırken evinin banyosunda bilinmeyen bir sebeple öldüğü belirlendi. Güvenlik güçleri olay yerinde geniş çapta incelemelerde bulundu. Gülistan Can’ın cansız bedeni otopsisi yapılmak üzere Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/06/09/59/resized_409ba-A083153_02.jpg

GÜNDEM
Terör örgütü PKK, 14 kız çocuğunu kandırıp dağa çıkardı

HDP DÖNEMİNDE CUMHURBAŞKANINI VE BAKAN SOYLU'YU SAVUNDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARTILIP DAYAK YEMİŞTİ

GÜNDEM
PKK’ya yardımı belgelendi

GÜNDEM
Dayakçı HDP’li vekile fezleke

GÜNDEM
İYİ Partili Dikbayır'dan MHP lideri Bahçeli’ye yanıt: Biz zaten evimizdeyiz

GÜNDEM
Eşini döven HDP’li eski vekil Işık'a sekiz yıl hapis istemi

GÜNDEM
Teslim olan terör örgütü üyelerinden ailelere 'çocuklarınıza sahip çıkın' çağrısı

GÜNDEM
Anneler PKK’nın kimyasını bozdu: Diyarbakır annelerini izlemesinler diye her şeyi yasakladılar

GÜNDEM
PKK'nın karanlık yüzü: Erkek çocuklarına tecavüz, Diyarbakır annelerine karşı propaganda, HDP desteği