Hazırlıklar tamam işte 4 hedef

Suriye’nin kuzeyinde ‘güvenli bölge’ oluşturmak için 2016’dan itibaren 4 büyük harekat düzenleyen Türkiye, beşinci harekatın da hazırlıklarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki akşam işaretini verdiği yeni harekatın muhtemel hedefleri halen PKK/YPG işgali altında bulunan Tel Rıfat, Ayn-El Arap, Ayn İsa ve Münbiç.

Hatice Saka
Harekatın 4 muhtemel hedefi var. Bunlar, Tel Rıfat, Ayn-El Arap, Ayn İsa ve Münbiç.

Suriye’deki terör unsurlarını temizlemesi için yeni harekatın tüm hazırlıkları tamamlandı. Milli Güvenlik Kurulu’nda çıkacak karar sonrası Suriye’de beşinci temizlik operasyonu başlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun muhtemel hedefleri arasında Tel Rıfat, Ayn-El Arap (Kobani), Ayn İsa ve Münbiç var. 4 bölgenin de temizlenmesiyle Rasulayn’dan Afrin’e kadar tüm bölge terörden arındırılmış olacak. Harekatta en kritik önemli Tel Rıfat taşıyor. Terör örgütü PKK, Tel Rıfat’ı adeta üs olarak kullanıyor. Türkiye’nin terörden temizlediği Kasaba, Afrin, Azez, Cerablus bölgelerin yapılan saldırılar buradan planlanıyor. Yine bomba yüklü araç ve EYP’ler de buradan temin ediliyor.

RUSYA ÇEKİLDİ İRAN YERLEŞTİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/24/08/13/resized_6b892-f5c5c6b5harekat.jpg

TERÖRİSTLER PANİKTE

Ayn-El Arap da istikrarsızlık kaynağı olan bir diğer bölge. Buradan da sık sık Türkiye’deki sınır karakollarına ve Suriye içindeki Milli Ordu hedeflerine saldırılar düzenleniyor. Son dört yıldır Türkiye’nin olası harekatına karşı şehrin altını tünellerle oyan PKK’nın son günlerde yeniden hareketlendiği belirtiliyor.

Bugüne kadar 4 harekât yapıldı

2,5 milyon Suriyelinin dönüşünü sağlar

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Üyesi Yusuf Mahli, olası operasyonun güvenli ve gönüllü dönüşler için büyük fırsat olacağını söyledi. Bölgenin terörden arındırılmasını desteklediğini ifade eden Mahli, “O bölgelerde de güvenliğin sağlanması ve zemin hazırlanması durumunda 2,5 milyonu yakın insan Türkiye’den gönüllü olarak Suriye’ye dönebilir” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/24/08/15/resized_95c48-df00febbabdurrahman.jpg

Göreve hazırız

Münbiç’te 3 bin terörist

Muhtemel operasyon bölgeleri arasında yer alan Münbiç, Fırat Kalkanı bölgesine yönelik saldırıların planlandığı merkezlerden birisi. Bölgede sayıları zaman zaman artsa da 3 binden fazla teröristin olduğu tahmin ediliyor. Münbiç’te Arap gençler, zorla silah altına alınıp Suriye Milli Ordusu’na karşı ön cepheye sürülüyor. Ayrıca örgütün dron eğitim merkezlerinden birisi de bu bölgede buluyor. 2016 öncesinde yüzde 99’u Arap olan ilçenin nüfusu 2 milyonu buluyordu. DEAŞ ve PKK saldırıları sonrası nüfus 100 binin altına indi. Son dönemlerde de Barış Pınarı Harekatı’nda Suriye Milli Ordusu unsurları 10 bine yakın askerle şehri kuşatmış ancak şehre Rusya bayrakları çekilince operasyon ertelenmişti. Terör örgütü bu bölgelerden sık sık sızma girişiminde buluyor.

GÜNDEM
Erdoğan sinyali verdi: Güvenli bölge için 5. harekat

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlayacak proje hazırlığındayız