Hablemitoğlu öldürüldü

A.Ü Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, evinin önünde suikaste uğradı. Aracını parkettikten sonra saldırıya uğrayan Hablemitoğlu kafasından vurduldu.

Yeni Şafak
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

----------------------- spot -------------------------

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç.Dr Necip Hablemitoğlu, evinin önündeki park yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Çankaya Portakal Çiçeği sokak 40 numarada bulunan evinin park yerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Hablemitoğlu, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olay, saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Özel aracını parketmekte olan Hablemitoğlu'na 2 el ateş edildi. Komşuların ihbarı ile olay yerine gelen ekipler, Hablemitoğlu'nun cesediyle karşılaştı. Olay yerinde incelemede bulunan Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otoparkta 9 mm çapında iki boş kovan buldular. Ceset üzerinde yapılan incelemede, Hablemitoğlu'nun sol gözünden tek mermi isabeti alması sonucu öldüğünü belirlediler.

Ticari taksi alarmı

Bu arada, görgü tanıkları olay sırasında Hablemitoğlu'nun evinin bulunduğu Portakal Çiçeği Sokaktan geçen ve plakasının iki rakamı bilinmeyen bir ticari taksiyi şüpheli olarak bildirdi. Aracın bulunması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Aksu: Olayı çözeceğiz

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, suikast haberinin ardından AK Parti'de devam eden toplantıyı yarıda keserek olay yerine gitti ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Aksu, "Suikasti çözeceğiz" dedi. Aksu, Hablemitoğlu'nun koruma talebinde bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soruya "Bu konuda bize intikal eden bir bilgi yok" cevabını verdi.

Olaya, Ankara Cumhuriyet Savcılarından Sedat Sayın el koyarken, olay yerine gelen DGM eski Başsavcısı Nusret Demiral'ın yanısıra, bir süre önce Devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeki görevinden alınan Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. ATO Başkanı Sinan Aygün ve Eski Bakanlardan DYP'li Agah Oktay Güner de olay yerine geldi.

Hablemitoğlu kimdir?

1954 yılında Ankara'da doğan Hablemitoğlu, 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Uzun yıllar çeşitli kuruluşlarda basın müşaviri olarak çalıştıktan sonra Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde master ve doktora yaptı. Çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi'nde Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi dersi veriyordu. Hablemitoğlu, evli ve iki kız çocuk babası idi.

'Alman vakıfları Davası'nda müdahildi

Necip Hablemitoğlu'nun geçen ağustos ayında piyasaya çıkan Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası adlı kitabında ilginç iddialar yeralıyordu. Bu iddialar Hulki Cevizoğlu'nun art arda yayınlanan iki programında da tartışılmış ve bir anda Alman Vakıfları'nın Türkiye gündemine oturmasına neden olmuştu. Hablemitoğlu, dünyadaki en büyük altın rezervini ve birikimini elinde tutan Almanya'nın "Alman Kalkınma Örgütü" inisiyatifinde olmadığı için Bergama'da altın çıkarılmasını istemediğini, bunun için de Bergama köylülerini desteklediğini iddia ediyordu. Hablemitoğlu'nun Alman vakıfları ile ilgili raporu esas alınarak Ankara DGM'de açılan davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak. Hablemitoğlu'nun sözkonusu davanın duruşmasından bir kaç gün önce öldürülmesi dikkat çekici bulunuyor.

Hablemitoğlu kitabında ne diyordu?

Necip Hablemitoğlu'nun Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası adlı kitabından: "Almanya'daki Türkleri biliriz de, Türkiye'deki Almanları bilenimiz var mıdır? Kastedilen, Almanya'daki 2,5 milyon Türk vatandaşına karşılık Türkiye'de yaşayan çoğu emekli- yaklaşık 100 bin Alman değildir: Türkiye'de her türlü etnik, dinsel-mezhepsel ajitasyon faaliyeti gerçekleştiren; yerel basında, yerel yönetimlerde, üniversitelerde, kısaca stratejik öneme sahip birimlerde 'etki ajanı' ve 'Alman sempatizanı' yetiştiren; ulus-devletin parçalanmasını isteyen 'deyim uygunsa' bir avuç Alman istihbaratçısıdır.

----------------- imza------------------

----------------- imza------------------

/images1/bos.gif