Denizi yok ama balık ihraç ediyor

Karadeniz’in denize kıyısı olmayan şehri Gümüşhane, her yıl binlerce ton balık ihraç ediyor. Torul ve Kürtün ilçelerinde elektrik üretimi için yapılan barajlara kurulan 22 tesisteki balıklar, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Ekonomiye yıllık 100 milyon lira katkı sağlanıyor.

Yusuf Özdemir
Arşiv

Doğu Karadeniz’in denize kıyısı olmayan şehri Gümüşhane, her yıl binlerce ton balık ihraç ediyor. Torul ve Kürtün ilçelerinde elektrik üretimi için yapılan barajlara kurulan 22 tesiste, balık yetiştiriciliği yapılıyor. Balıklar, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

EKONOMİ
Dolardan çıkan kazandı: Son 3 ayda 6 milyar dolar

YILDA 100 MİLYON LİRA KATKI

İNANILMAZ BİR TALEP VAR

Devletin balık üreticilerine teşvik verdiğini söyleyen Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, şunları söyledi: “İki barajımızda toplam 22 üretim tesisi bulunuyor. Barajlarda üretim yapan işletmecilerimiz kilogram başına devlet desteği alıyor. Bu da üretimi teşvik ediyor. Bugün Torul ve Kürtün barajlarımızda balık kafesi koyabilecek yer kalmadı. İnanılmaz derecede bir talep var. Özellikle son birkaç yıldır yetiştiriciler talepleri karşılamakta zorluk yaşıyor.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur açıklaması: İstikrarlı bir çizgiye oturtacağız