FETÖ ve PKK sözcülerine baskın

FETÖ ve PKK'nın sözcüsü gibi manşetler atan ve 15 Temmuz darbesini kışkırtıcı yayınlar yapan Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon yapıldı. Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından düğmeye basan kaos korosu, tek ses olarak provokatif eylem ve söylemlere başladı.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan Fatih Özer Yasin Yıldız

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan ve Türkiye'yi terör örgütleri ile işbirliği yapıyor algısı yaratıp dış müdahaleye zemin hazırlamaya çalışan Cumhuriyet gazetesi için düğmeye basıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz öncesinde de FETÖ'cü teröristlerle ittifak kurup darbe kışkırtıcılığı yapan gazetenin yazar ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 18 kişi hakkında 'terör örgütleri adına suç işlemek' suçlamasıyla gözaltı kararı çıkardı.

Türkiye dün güne önemli bir operasyonla uyandı. Terör örgütlerinin basın yayın organlarındaki uzantılarını soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri Turhan Günay, Bülent Utku, Aydın Engin, Nebil Özgentürk, Mehmet Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni), Hikmet Aslan, Hakan Karasinir, Bülent Yener, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Akın Atalay (İcra Kurulu Başkanı) ve Günseli Özaltay hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

BİR GÜN ÖNCE KAÇMIŞ

Şüphelilerin adreslerinde polis ekiplerince arama yapıldı. Sabuncu, Günay, Utku, Çetinkaya, Engin, Öz, Kara, Kart, Güngör, Çelik, Birsel ve Yener gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay ve Günseli Özaltay dışındaki şüphelilerin yakalama işlemleri sürüyor. Şüpheli Özaltay'ın adresinde bulunamadığı, diğer şüpheli Akın Atalay'ın ise dün Almanya'nın Köln kentine gittiği belirlendi.

GÜNDEM
İhanet manşetleri

CASUS DÜNDAR İÇİN YAKALAMA

Devletin gizli belgelerini yayınladığı için daha önce de casusluktan yargılanan Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında ise yurt dışında bulunduğu için aynı suçlardan yakalama kararı çıkarıldı. Yazar Orhan Erinç'in ise yaşlı olduğu için sadece evinde arama yapıldığı ve hakkında gözaltı kararı verilmediği öğrenildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/11/01/03/05/resized_106b1-e58bb757aydinengin.jpg

TERÖR ÖRGÜTLERİNE MÜZAHİRLER

Soruşturmayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakıf yöneticileri hattında PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarına, 2 Nisan 2013 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbe meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair tespitler olduğu belirtildi.

GÜNDEM
İhanet manşetleri

SORUŞTURMA 18 AĞUSTOS'TA BAŞLADI

Açıklamada “FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos'ta soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, soruşturma kapsamında alınan MASAK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alındığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/11/01/03/05/resized_f6670-9c430cdczxcv.jpg

Daha dün teröre destek verdi

Cumhuriyet gazetesi dün piyasaya çıkan nüshasında bile teröre açık destek verdi. Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a arka çıkan gazete, “Türkiye yeniden 90'ları yaşıyor... Seçilmiş tutuklama" başlığını kullandı. Gazete PKK'nın siyasi uzantısı olan partilerde kritik görevlerde bulunan Ahmet Türk'ün tahrik kokan “Siyasi soykırımla karşı karşıyayız" sözlerini de birinci sayfasına taşıdı.