AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Türkiye'de erken seçim olmayacak

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, "Türkiye'de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyoruz. 2023'ün Haziran ayında milletimiz inşallah sandık başına gidecek ve orada yeni milletvekilleri seçecek" dedi. Kurtulmuş, "Partilerden milletvekilleri ayartarak transfer yapılmasının hem demokratik ahlak bakımından hem siyasi etik bakımından uygun olmadığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Haber Global Televizyonu'nda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede normalleşme sürecinin tamamıyla geride kalmadığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin ilk safhayı çok büyük bir başarıyla atlattığını ancak köprünün henüz ortasında olunduğunu anlattı.

Tedbirlere, hijyen şartlarına, sosyal mesafeye ve maske kullanımına uyarak bu süreçte yeni normalin rutinlerini bütün ülke olarak işleyeceklerini aktaran Kurtulmuş, vatandaşların hijyen ve mesafe şartlarına dikkatli bir şekilde uyum sağladığını ve başarılı bir sürecin geride kaldığını belirtti.

Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadele sürecinden başarılı bir şekilde çıktığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sağlık sistemimizin şimdiye kadar oluşturduğu çok mükemmel bir altyapı, sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın olağanüstü yüksek profesyonelliği ve fedakarlıklarıyla hep beraber bütün bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görevleri yerine getirdiler. AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, liderliğinde bütün kurumlar büyük bir tabiricaizse bir orkestra şefi gibi Cumhurbaşkanımız bunları çok detaylı bir şekilde yürüttü, yönetti ve hep beraber ilk adımı atlatmış olduk" diye konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti teşkilatlarının büyük bir fedakarlık ortaya koyarak pandemi sürecinde aktif rol alarak Vefa Sosyal Destek gruplarına destek verdiklerini, birtakım yardım faaliyetlerinde bulunduklarını, 65 yaş üstü vatandaşları telefonla aradıklarını ve evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

"Türkiye'de erken seçim olmayacaktır"

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

Kurtulmuş, Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu'na ilişkin yapılması planlanan değişikliğe dair soru üzerine şöyle konuştu:

Bunların doğru yollar olmadığını ve demokrasiye katkı sağlamayacağını aktaran Kurtulmuş, "Bu anlamda partilerden milletvekilleri ayartarak transfer yapılmasının hem demokratik ahlak bakımından hem siyasi etik bakımından uygun olmadığı kanaatindeyiz. Kaldı ki bunu yapanlara da hiç bir faydası olmamıştır geçmişte bunu da gördük" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

Numan Kurtulmuş, yaptıkları düzenlemelerle partilerin ittifak yapabildiklerini bu nedenle seçim barajının fiilen söz konusu olmadığına dikkati çekerek "Herhalde 9 ya da 10 parti şu anda parlamentoda temsil ediliyor. Baraj eski dönemin önemli tartışmalarından birisiydi. Ama şimdi barajdan daha ziyade seçim sisteminin belki seçim bölgelerinin üzerinde birtakım değişiklikler yapılabilir. Bunlar tartışılabilir, konuşulur. AK Parti olarak biz bunu uzunca bir süredir zaten konuşuyoruz, olgunlaştırıp dediğim gibi kamuoyu ile ve diğer partilerle de paylaşacağız" diye konuştu.

"Söz de karar da milletindir"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun parti kurmasıyla AK Parti'nin Meclis'teki muhalefet kanadının genişlediğine dair tartışmaların sorulduğu Kurtulmuş, "Türkiye'de herkes parti kurabilir, herkes siyaset alanında yarışa girebilir nihayetinde söz de karar da milletindir. Hakem de hakim de millettir bunu bildiğimiz için biz masa başında birtakım ittifaklar masa başında birtakım hesaplar yerine milletin içinde birebir olarak milletle var olan bu gönül köprülerini daha fazla kuvvetlendirerek artırarak yolumuza devam ediyoruz. Diğer partilerin ne yapacağı bizi ilgilendirmiyor" değerlendirmesi yaptı.

Numan Kurtulmuş, ABD'de yaşanan olaylara ilişkin, "11 Eylül olaylarından sonra güvenlik dengesini sağlamak için kantarın topuzu o kadar fazla kaçırıldı ki neredeyse bütün yabancılara karşı hissedilen ve giderek artan aşırı sağcı ırkçı ve birtakım yeni fikirler ya da yenilenmiş ve siyasal tezler ortaya çıktı. Bunun vermiş olduğu yabancı ve ırkçı düşmanlığı üzerinden gelişen aşırı sağcı faşist ve ırkçı bir dalganın olduğunu görmek lazım" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin her şeye sahip olan bir ülke olduğunu ancak gelir dağılımı adaletsizliğinin olduğunu dile getiren Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın görüşmesine dair soru üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

GÜNDEM
Kritik görüşme başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fayiz Es-Serrac’ı kabul etti