Erdoğan’dan Boğaziçi eleştirisi: Bu ülkeye ait olduklarını anlayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerin farklı değerler üretir hale geldiğini söyledi. İsim vermeden Boğaziçi’ndeki yapıyı eleştiren Erdoğan, “Eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk, inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil. Ama onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaktır” dedi.

Nur Banu Aras
Devlet Bahçeli - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversitelerin millete hizmetle mükellef olduklarını belirtti.

GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRÜYORUZ

“Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz, farklı değerler üretir hale gelerek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Gerçi hala, eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk bir şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil. Bunlar da var ama inşallah onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaktır. Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğrenci çekme yarışında dünyada ilk 10'dayız

AKADEMİK KARİYER MÜJDESİ

DÜNYADA İLK 10 ÜLKE ARASINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından, iktidarları döneminde yüksek öğrenimde kaydedilen gelişmeyi anlatan bir infografik paylaştı. Buna göre, 2002’de 76 olan üniversite sayısı 2021’de 207’ye çıktı. Yükseköğrenim bütçesi ise 2,5 milyar liradan 36 milyar liraya yükseldi. Öğrenci sayısı 2002’de 1 milyon 600 bin iken bu rakam bugün 8 milyon 400 bine ulaştı. Öğretim elemanı sayısı ise 70 binden 180 bine çıktı. UNESCO’nun verilerine göre Türkiye, uluslararası öğrenci çekmede dünyada ilk 10 ülke arasına girme başarısını gösterdi.

Anayasa zirvesi

Cumhur İttifakı ortakları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile dün bir saat süren anayasa zirvesinde bir araya geldi.

50 ARTI BİR DEĞİŞMEYECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde cumhurbaşkanı seçilmek için 50 artı 1 şartı getirilmişti. İki liderin görüşmede 50 artı 1 şartının korunması yönünde fikir birliğine vardığı öğrenildi. Yeni anayasanın sisteme uygun olması gerektiğine dikkat çekildi. Anayasada yapılacak değişikliklerle sistemin daha rahat bir şekilde işleyeceği belirtildi. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmeyeceğine de vurgu yapıldı.

Öte yandan Anavatan Partisi de Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına destek verdiğini açıkladı.

Arslan’ı kabul etti

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/05/12/30/resized_7fc38-dcb1d10bzuhtu.jpg

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı Cumhurbaşkanlığı KülliyesindeBasına kapalı gerçekleştirilen kabul, 40 dakika sürdü.