Diplomasinin merkezi olduk

Girişimci ve insani dış politika konsepti sayesinde diplomaside merkez ülke konumunu güçlendiren Türkiye, son olarak Rusya-Ukrayna krizinde çözüm için öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 480 yurt dışı ziyareti ve sayısız çevrimiçi zirvede dünyada barışın, istikrarın, güvenliğin sağlanması için diplomasi trafiğini yürttü.

Osman Özgan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında toplanan AK Parti MKYK toplantısının gündeminde uluslararası gelişmeler ve savunma sanayiinde gelinen nokta vardı.

Anlaşmazlıkların barışçı yollardan çözümü ve arabuluculuk alanında markalaşan bir role sahip olan Türkiye, son yıllarda izlenen başarılı ve güçlü dış politika sayesinde diplomasinin merkezi haline geldi. Türkiye’nin arabuluculuk alanındaki öncü rolü Ukrayna-Rusya savaşında da kendini gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çatışmlar başladıktan sonra mekik diplomasisi ile tarafların Antalya ve İstanbul’da bir araya gelmesini sağladı. Erdoğan, bu aktif politikayı hem Başbakanlığı döneminde hem de Cumhurbaşkanı olduğu 28 Ağustos 2014’ten bu yana yoğun bir şekilde yürttü.

480 YURT DIŞI GEZİSİ

AFRİKA’YA EN ÇOK GİDEN LİDER

Erdoğan, 81 ülke arasından en fazla ziyareti Rusya’ya gerçekleştirdi. 13 kez Rusya’ya giden Erdoğan, Avrupa’dan Asya’ya Afrika’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada bulunan 54 ülkeye ise birer resmi ziyaret gerçekleştirdi. Afrika’yı en çok ziyaret eden lider konumunda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’den bu yana 32 Afrika ülkesine 53 ziyaret gerçekleştirdi.

HIZLI DİPLOMASİ

İki ülke liderini bir araya getirmek için yoğun çaba gösteren Erdoğan, 4 kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le, 6 kez de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yle konuştu.

Enerjinin Türkiye’den taşınması stratejik

GÜNDEM
Dolmabahçe'de buluşan Rusya-Ukrayna heyetlerinin görüşmesi sona erdi

GÜNDEM
Dolmabahçe’deki tarihi görüşmeyi dünya konuşuyor: Avrupa değil Erdoğan başardı