Dikkatler Selçuklu-1’de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz, nükleer ve yenilenebilir enerji çalışmalarında son durumu Yeni Şafak’a anlattı. Dönmez, Doğu Akdeniz’de sondajı tamamlanan Selçuklu-1 kuyusunda bazı emarelere rastlandığını, elde edilen verilerin işleme sürecinin sürdüğünü söyledi. Karadeniz’de keşfi yapılan 405 milyar metreküp gaz için de, “10 kuyunun sondajını ve kuyu tamamlama işlemlerini tamamlayacağız. Ardından gaz üretimine başlayacağız. Bu da süre olarak tahminen 2023’ü bulur” dedi.

Fazlı Şahan
Hüseyin Likoğlu - Fatih Dönmez - Serhat İbrahimoğlu - Fazlı Şahan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz ve Akdeniz’deki doğal gaz arama, nükleer ve yenilenebilir enerji çalışmalarında son durumu Yeni Şafak’a anlattı. Bakan Dönmez, Genel Yayın Yönetmenimiz Hüseyin Likoğlu, Ankara Haber Müdürümüz Fazlı Şahan ile TVNET Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu’nun sorularını yanıtladı.

DOĞU AKDENİZ’DE EMARELER VAR

EKONOMİ
Bakan Dönmez duyurdu: Bu yıl faaliyete geçiyor

2023’TE GAZ ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ

Karadeniz’deki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Dönmez, şöyle devam etti: “Tuna-1 kuyusundaki keşfimizin akabinde Fatih, yine Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan Türkali-1 kuyusunun sondajına başladı. Buradaki sondajımızı 15 Ocak itibariyle tamamladık. 10 gün sonra Türkali-2 kuyusunun sondajına başladık. Şu an yaklaşık 3 bin 300 metre civarındayız. İnşallah ilk faz için her biri 2 kilometre çapında olacak şekilde 10 kuyunun sondajını ve kuyu tamamlama işlemlerini tamamlayacağız. Ardından gaz üretimine başlayacağız. Bu da süre olarak tahminen 2023’ü bulur. ”

EKONOMİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: İlk hedefimiz Akdeniz'de de bir keşif gerçekleştirmek

HEDEFİMİZ 30-40 KUTU AÇMAK

KANUNİ MARTTA MESAİYE BAŞLAYACAK

Sakarya Gaz Sahası’ndaki Fatih’in açtığı tespit kuyularının tamamlama ve test çalışmalarını Kanuni yürütecek. Proje ilerledikçe tespit kuyuları üretim kuyusuna dönüşecek. Kanuni, şu an Filyos Limanı’nda reaktivasyon çalışmaları sürüyor. İnşallah mart ayında Kanuni de Karadeniz’de ilk mesaisine başlayacak.

EKONOMİ
Bakan Dönmez açıkladı: Petrol üretimi 22 milyon varili aştı

Yenilenebilir enerjide atılım dönemi

ELEKTRİK ÜRETİMİMİZE YANSIYOR

Yeni sistem kuracağız