Deprem uzmanı Ahmet Ercan: Büyük bir deprem beklentisi içinde değilim

İstanbul’un Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrasında açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük bir deprem beklentisi içinde değilim" dedi.

Övgün Ahmet Ercan

İstanbul’da saat 11:00’de merkez üssü Marmara Denizi’nin Silivri açıkları olan deprem meydana geldi. Deprem İstanbul’un birçok ilçesinden de hissedildi. Depremin şiddetinin ise 4,6 olduğu açıklandı.

Yaşanan deprem sonrası Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan yaptığı açıklamada büyük bir deprem beklentisi içinde olmadığı ama bu depremin artçılarının devam edeceğini belirtti.

GÜNDEM
İstanbul'da deprem

Bu depremin artçıları sürecektir

Prof. Dr. Ercan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

GÜNDEM
İstanbul'daki deprem anı böyle görüntülendi

Kentsel dönüşüm hızlanmalı

Kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini de belirten Ercan, "Biz bu uyarıcı depremi bilimsel olarak değerlendirerek kentsel dönüşümü arttırmamız gerekmektedir. 20 yıl içinde Türkiye çok şey yaptı. Birçok ilçe deprem için yer davranış özelliklerini jeoteknik olarak belirlemiş durumda. Devlet ayrıca kentsel dönüşüm yasasını ve deprem yasasını yeniledi ve çıkardı. Mevzuat konusunda herhangi bir eksikliğimiz yok. Bilimsel anlamda da eksikliğimiz yok. Sadece uygulama ivmesini artırmalıyız. Kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor" diye konuştu.

GÜNDEM
Marmara'da 15 artçı deprem

GÜNDEM
Silivri'de deprem sonrası bazı okullar boşaltıldı