DEAŞ zulmü kitap oldu

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ‘Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât Bölgelerinde İnsani Güvenlik’ kitabında Suriyeli kadınlar, terör örgütü DEAŞ’ın etkin olduğu dönemde maruz kaldıkları zulmü anlattı. 300 kişinin anlatımıyla hazırlanan kitapta Azez, Çobanbey, Cerablus, Bab, Afrin ve Cinderes’te terör örgütlerinin işgal dönemine ilişkin çarpıcı tanıklıklar yer alıyor.

Haber Merkezi
Kitapta Suriyeli kadınlar, terör örgütü DEAŞ’ın etkin olduğu dönemde maruz kaldıkları zulmü anlattı.

DEAŞ döneminde insanların sokaklarda teröristlerce infaz edildiği, bazı kadınların köleleştirildiği ve çocukların silah altına alındığı anlatılırken, Bab’da yaşayan bir kadının, “DEAŞ zamanı hiçbir yere çıkamazdık. Birçok hasta evden çıkamadıkları için öldü” ifadelerine yer verildi. Yerel emniyet mensubu olarak görev yapan bir kadın ise DEAŞ’ın zulmünü şu sözlerle anlattı: “Beğendikleri kadınları ailesinden istiyorlardı. Babası itiraz ederse babasını ya tutukluyorlar ya da öldürüyorlardı. O kadını bir şekilde alıyorlardı. 3 ay sonra ‘Boşadım’ deyip başka DEAŞ’lının nikahına geçiriyorlardı. O da 3-4 ay sonra ‘Boşadım’ diyordu. Kadınları cinsel yönden devamlı kullanıyorlardı.”

Bölge emniyetinde çalışan bir yetkili ise işgal günlerinde unutamadığı bir olayı şu şekilde aktardı: “DEAŞ zamanında her an ölümle karşı karşıyaydık. Kadın, eşarpla evinin önündeyken ceza aldı; ‘zorunlu dini eğitim’ cezası. Bir başka yerde de kadın ‘siyah peçe takmadı’ diye kocasını ayaklarının dibine ateş ederek, yollarda koşturdular.”

DÜNYA
Azez'de yakalanan DEAŞ üyesi Kilis'e getirildi