Cumhur’un baraj kararı yüzde yedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın seçim barajı konusunda yüzde 7 üzerinde uzlaştığını söyledi. Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımız barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir” dedi.

Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ağustos itibarıyla ABD’nin Afganistan’da konuşlandırdığı askeri unsurlarını çekme ve iş birlikçilerini tahliye işleminin büyük oranda tamamlandığını, geride birbirine girmiş, duygusal, fikri ve siyasi temelde bölünmüş bir ülke tablosu bırakıldığını belirtti.

GÜNDEM
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken cumhurbaşkanlığı açıklaması: Birden fazla adayımız olabilir

TÜRKİYE AFGANİSTAN’A DESTEK OLMALI

GÜNDEM
MHP'li Yalçın'dan afetler üzerinden Bahçeli'yi hedef alan Babacan'a: Beceriksiz siyaset suikastçısı

BARAJ KARARI TESCİLLENDİ

Zillet ittifakının Türkiye’ye kurulmuş tuzak, iradelerinin ise yabancı başkentlerin kontrolünde olduğunu belirten Bahçeli, “Diğer yandan seçim barajının ‘yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun’ tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır. Cumhur İttifakı’nın iki ana partisi, kurulan bir komisyon marifetiyle, seçim sistemi ve barajın oranı hususunda samimi ve iyi niyetli şekilde görüşmeler yapmışlardır. Televizyon ekranlarında bilirkişilik taslayan kerameti kendinden menkul şahıslarla, gazete köşelerinde ahkamlar kesen bazı kalem sahiplerinin seçim barajı etrafında anlamsız tartışmaları körüklemek istedikleri anlaşılmaktadır.” ifadesine yer verdi.

Rotayı Cumhur İttifakı çizecek

Türk milletinin ucuz işporta siyaset taktiklerine, Türkiye düşmanlarına maşalık ve muhiplik yapan siyasi çürümüşlere müsaade etmeyeceğinin altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

Geleceğin süper gücü Türkiye olacaktır. Muzaffer geçmişimiz, ümitlerle beslediğimiz aydınlık gelecek ülküleriyle eklemlenecek, hatta perçinlenecek, 2023’te bir Türk destanı yazılacak, Türkiye’yi hiç kimse tutamayacaktır. Bu kararlılık, bu duruş, bu inanç büyük Türk milletinin sözüdür, özüdür, özlemidir, yerine getirme görevi de Cumhur İttifakı’nın ve MHP’nin üzerinedir.”