Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Sarılmayı ve tokalaşmayı bir süre erteleyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından cemaate seslendi. Konuşmasında, Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınına da değinen Erdoğan, "Dünyada bir koronavirüs salgını var. Bu salgın nedeniyle bu ara muanaka (sarılma/kucaklaşma), musafaha (tokalaşma) bunları erteleyelim. Bunu da özellikle ben sizlerden istirham etmiş olayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası cemaate hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İstanbul Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından camideki cemaate seslendi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Bu aralar sarılmaları öpüşmeleri erteleyelim

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/06/03/31/resized_51ea5-bce3a41c37776994.jpg

DÜNYA
Tahran'ın Mart sonuna kadar yüzde 40'ı koronavirüse yakalanabilir: Salgına yakalanan bir kişi aynı anda 4 kişiye bulaştırabiliyor

Şehitlere rahmet diledi

Konuşmasının başında şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileyen Erdoğan, cuma namazının da kabul olması temennisinde bulundu. Üç ayların başladığını hatırlatan Erdoğan, recep ayında yapılan ibadetlerin, edilen duaların kabul olmasını, ramazan ayına da aynı dua ve niyazla ulaşmayı temenni etti.

GÜNDEM
Bakan Selçuk'tan koronavirüs açıklaması: Tüm okullarda eş zamanlı başlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte bir taraftan Barış Pınarı Harekatı sürerken, bir taraftan İdlib'de, diğer taraftan Libya'da kahraman ordunun, askerlerin büyük mücadele verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

DÜNYA
Koronavirüs ile ilgili çarpıcı iddia: Ölümcül virüs araştırma laboratuvarından çıkmış olabilir

Levent Camisi'nin 2-3 yıla tamam

Çamlıca Camisi'nin bu asrın en önemli mührü olduğunu vurgulayan Erdoğan, Levent'te Büyükdere Caddesi'nde, eskiden Merkez Bankası'na ait arazi üzerine yapılan caminin, 2-3 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Cemaate koronavirüs uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her geçen gün daha çok ülkeye yayılan koronavirüs salgınına da değinerek, vatandaşlardan bir isteğinin olacağını belirterek, şunları söyledi: