Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan Afganistan mesajı: İstikrar için seferber olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran üzerinden gelen Afgan göçmen dalgasına dikkat çekerek, “Bölgenin ve en başta Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bunun için Pakistan ile iş birliğimizi artırarak sürdürmemiz gerekiyor. Elimizdeki tüm imkanları bu doğrultuda seferber etmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Vahdettin Köşkü’nde, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve eşi Samina Alvi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1’inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1’inci Gemi Sac Kesim Töreni’nde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının kökleri, tarihin derinliklerine kadar uzanıyor. Bizler de aramızdaki kardeşlik bağından aldığımız güç ile ilişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Ülkelerimiz salgın döneminde sergiledikleri samimi iş birliğiyle dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu da bir kez daha göstermiştir” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/16/02/16/resized_151ed-8b0223c6erdoganmilgem01.jpg

DÜNYA
Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ülkeyi terk etti

ORTAKLIĞIMIZI DAHA DA İLERLETECEĞİZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/16/02/17/resized_23000-2d488225erdogandekupe.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'ın istikrarı için her türlü çabayı göstereceğiz

ÇÖZÜM PAKİSTAN’IN DESTEĞİ İLE OLUR

“Bu konuda hepimize yardımcı olacak bir yol haritasını Pakistan ile Şubat 2020’de İslamabad’da imzaladık. Kurumlarımız, bu eylem planının hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Salgına rağmen geçtiğimiz yıl ikili ticaret hacmimizde düşüş yaşamamış olmamız da bir kazanımdır. İnşallah bu yıldan itibaren bu rakamı sürekli yükselteceğiz. Pakistan 2 milyarı aşkın nüfusuyla önemli bir bölge olan Güney Asya’da barışın tesisi ve refahın arttırılması çabalarında kritik bir rol üstlenmektedir. Bölgenin yüzleştiği sorunlara bulunacak çözümler ancak Pakistan’ın desteği ile hayata geçirilebilir.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/16/02/17/resized_813d3-38551207erdoganpakistanmilgem.jpg

DÜNYA
Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ülkeden ayrıldı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kontrolü Taliban'a geçti

TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/16/02/18/resized_f8fb5-aad9f4aeerdoganpakistanmilgem1.jpg

Türkiye en üst lige çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kötü komşu, insanı hacet sahibi eder” sözünü anımsatarak, şöyle devam etti: “Batılılar bize vermedikleri her savunma sanayi ürünüyle kendi tasarım ve üretim sürecimizi başlatmamıza yol açmışlardır, sağ olsunlar. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak, çaresiz bırakmak ve dayattıkları istikamete yönlendirmek için uyguladıkları sinsi politikaların bugün bizi getirdiği yer sebebiyle aslında kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Halen yürütmekte olduğumuz ve önümüzdeki 4-5 yıl içinde hepsi de neticelenecek projeler devreye girdiğinde Türkiye, savunma sanayi alanında dünyanın en üst ligine çıkmış olacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te milletimize vereceğimiz en büyük armağanın işte bu olduğuna inanıyoruz.”

Giriş çıkışlar engellenecek

Pakistan’ın yeri ayrı

Erdoğan, MİLGEM Projesi kapsamında Pakistan donaması için MİLGEM sınıfı 4 korvet gemi inşa edileceğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bunların 2’si ülkemizde, 2’si ise Pakistan’da üretilecek. Korvetlerde kullanılacak ilave teknoloji ve teçhizatlar da yine ülkemiz savunma sanayii ürünleri arasından seçilecek. Sac kesme törenini 2019 yılında yaptığımız ilk geminin bugün suya indirme merasimini gerçekleştiriyoruz. İkinci gemiyi kızağa koyma töreni de nisan ayında yapıldı. Pakistan’da üretilecek olan 3. geminin omurgasının kızağa indirilmesi töreni geçtiğimiz yılın ekim ayında, 4. geminin sac kesme töreni de bu yılın haziran ayında icra edilmişti. Sözleşmesi yaklaşık 3 yıl önce imzalanan bu projeye göre, 2025 yılına kadar korvetlerin teslimatı tamamlanacak. Görüldüğü gibi, tüm gemilerin üretim süreçleri planlandığı şekilde yürüyor. Pakistan’ın her kazanımını kendi kazanımımız olarak görüyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız’ın savunma sanayii alanında iş birliği yaptığı 80’e yakın ülke arasında, Pakistan’ın ayrı bir yeri vardır. Diğer alanlardaki ilişkilerimizi de arzu ettiğimiz seviyeye çıkararak bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğiz.”

Ambargolar bizi yıldıramadı