Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırp mevkidaşı Vucic ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta, temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Aleksandar Vucic - Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile bir araya gelen Erdoğan'ın görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, işbirliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Sırbistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, işbirliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini, ayrıca Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecinin devamının önemli olduğunu belirtti.

Gazze'de İsrail saldırganlığı nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşandığını, katliamların durması için uluslararası toplumun tek ses olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in çatışmaları bölgenin tamamına yayma gayretlerinin engellenmemesi durumunda, dünya barışının daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağının altını çizdi.

DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: BM Genel Kurulu'nda 14'üncü kez hitap edecek

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: Emine Erdoğan'la TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki ilk kabulü Arnavutluk Başbakanı Rama