Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu

Cumhurbaşkanlığı sisteminde ilk kabine değişimi gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan’ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Bakanlıktaki devir teslim töreninde Turhan, görevi yardımcısı Karaismailoğlu’na devretti. Karaismailoğlu, “Dünyada ses getirecek çok önemli vizyon projelerimiz var” dedi.

Fazlı Şahan
Mehmet Cahit Turhan görevi yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na devretti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ilk kabine değişimi gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan’ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Değişikliğe ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Böylece 10 Temmuz 2018’de işbaşı yapan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde ilk değişim yaşanmış oldu.

KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

Bakanlıkta devir teslim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreniyle Mehmet Cahit Turhan, görevi yardımcısı Adil Karaismailoğlu’na devretti. Bakan Karaismailoğlu, “Çok değerli Bakanımızdan kısa süre içerisinde çok şey öğrendik. Önümüzde bütün dünyada ses getirecek çok önemli vizyon projeler var. Onları hep birlikte, hızlı şekilde yürüteceğiz. Bakanlığımıza ve hükümetimize verdiği katkılardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Görevi devreden Turhan ise “Bu görevler kişilere bağlı olmayan kutsal görevler. Bizden önceki dönemlerde görev alan Bakanlarımız gibi ben de aldığım emaneti bugünden sonra bu görevi yürütecek olan yeni Bakan arkadaşımız Adil Karaismailoğlu’na devrediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu takibe aldı