Çirkin bir yalan: Kılıçdaroğlu Türkiye’nin içini yakan orman yangınlarını da istismar etti

Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınları yürekleri dağlarken, yalan operasyonlarının merkezi konumundaki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine iş başında. Kılıçdaroğlu, Anayasa hükmüne rağmen geçtiğimiz günlerde yasalaşan Turizm Teşvik Kanunu ile yanan alanların imara açılacağı iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, 39 yıldır yürürlükte olan düzenlemeyle ilgili algı operasyonu yapması tepkilere neden oldu.

Osman Özgan
Kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye’yi kahreden orman yangınlarıyla mücadele canla başla sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yeni bir yalan operasyonunun fitilini ateşledi. Geçtiğimiz günlerde yasalaşan Turizmi Tevşik Kanunu’na atıf yaparak, yanan alanların imara açılacağı imasında bulunan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanı’na verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği söz konusu düzenleme yeni değil, 1982 yılında çıkarıldı. Kanuna getirilen düzenlemeyle yapılan ise 3 bakanlığın bünyesinde 39 yıldır var olan yetkinin, uzmanlığı gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sınırlandırılmasından ibaret.

YENİ SİSTEME UYUM

SİYASİ ÇIKAR VE İSTİSMAR

Akyürek, söz konusu kanun ile yangınların irtibatlandırılmasını ise “siyasi istismar” olarak değerlendirdi. Akyürek, şunları kaydetti:

ANAYASA AÇIK, İMARA AÇILAMAZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/02/04/48/resized_bc221-a5b5cfe5kulturveturizmbakanimehmetnuriersoy.jpg

Çarpıtmanız doğru değil

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Kılıçdaroğlu’nun yalan operasyonuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Ersoy, “Bu düzenleme bugün değil, 1982 yılında çıkarılan kanun ile 3 bakanlığın uhdesinde 39 yıldır var olan yetkinin, uzmanlığı gereği Bakanlığımızla sınırlandırılmasından ibarettir. Birlik ve beraberlik gerektiren bu günlerde konuyu çarpıtmanızı doğru bulmuyorum” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/02/04/49/resized_ca411-4a69f1c9akpartikonyamilletvekilihaliletyemez.jpg

Yalanınız batsın!

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/02/04/50/resized_decc1-10dab93cmahirunal01.jpg

Hakikate yenilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, CHP Lideri’nin iddiasını alıntılayarak Kılıçdaroğlu’na şu cevabı verdi: