Eş-dost akraba belediyesi

31 Mart’ın üzerinden henüz 4 ay geçmişken CHP’li belediyelerdeki eş dost, akraba kadrolaşması Türkiye’nin ana gündemi oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da akraba torpilinde diğer CHP’lilerden geri kalmadığı ortaya çıktı. İmamoğlu’nun baldızı ve kuzeni önceki dönem yönettiği Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışıyor.

Fatih Özer
Ekrem İmamoğlu

CHP’li belediyelerde yaşanan ‘akraba kadrolaşması’ Türkiye’nin gündemine oturdu. Medya önünde partili başkanlara “Falan milletvekili aradı onun akrabasıymış hiç dinlemeyeceksiniz, kapının önüne koyacaksınız” diye seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “siyasi etik yasası çıkaralım çağrısında bulundu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU 70 AKRABASINI ALDI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/08/02/02/57/resized_1d9a4-a3868d12dekupe1.jpg

Başkanlara "Babamın oğlu olsa işe almayın" diyen Kılıçdaroğlu, SGK genel müdürü olduğu dönemde kurumu akrabalarıyla doldurdu. 1992-1999 yılları görev yapan Kılıçdaroğlu, birinci dereceden 70 yakınını kuruma yerleştirdi. Eski soyadı Karabulut olan Kılıçdaroğlu, Karabulut soyadlı 31 kişiyi işe aldı. Kılıçdaroğlu’nun annesinin kızlık soyadı ise Gündüz. Kılıçdaroğlu döneminde Gündüz soyadıyla SSK’ya giren personel sayısı ise 26. Kılıçdaroğlu’nun eşi Sevim Kılıçdaroğlu’nun kızlık soyadı ise Düzgün. Kurumda çalışan Düzgün soyadlı personel sayısı ise 13.

BUNLARI DA GÖRMEDİ!

‘Kılıçdaroğlu’ ailesinin torpil sicili bununla da sınırlı değil. 31 Mart seçimleri öncesinde yapılan aday listelerine de Kemal Kılıçdaroğlu’nun gölgesi düşmüştü. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuray Çepni İstanbul Maltepe'de belediye meclis üyeliği listesindeydi. Selvi Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Müslüm Tekin, Çankaya belediye meclis üyesi adayı gösterilmişti. İzmir'in Bayraklı’da belediye başkanı seçilen Serdar Sandal da Selvi Kılıçdaroğlu'nun akrabası.

İMAMOĞLU’NDAN BALDIZ KIYAĞI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/08/02/02/53/resized_0b484-90a8b80eserimangumus1.jpg

İBB Başkanı İmamoğlu da akraba torpili konusunda Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun izinde. İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Şeriman Gümüş, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde çalışıyor.

KUZENLERE KADRO AÇIK

Gümüş’ün çocukları da Beylükdüzü Yaşam Vadisi’ndeki faaliyet gösteren iştirak şirketlerinde personel. CHP’li İmamoğlu’nun torpil listesinde kuzeni de var. İmamoğlu’nun kuzeni Fatma Karasuç, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde işe alındı.

MÜDÜRLER EŞLERİNİ UNUTMADI

SATIN ALMANIN BAŞINA KOYDU

İmamoğlu İBB başkanı olduktan sonra Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Arif Gürkan Alpay’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Satın Alma Daire Başkanı yaptı.

SOSYAL MEDYADA KAYITLI

İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun baldızı Şeriman Gümüş ve kuzeni Fatma Karasuç’un sosyal medya hesaplarında çalıştıkları yerin Beylikdüzü Belediyesi olarak belirledikleri görüldü.

3 ayda talan ettiler

GÜNDEM
CHP’de akraba atamaları devam