CHP yandaşı Merdan Yanardağ Akşener'i hedef alıp 7 yardımcılı cumhurbaşkanı sistemine tepki gösterdi: Yetki dağıtılırsa hızlı karar alamazsınız

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için sarf ettiği, "Etkili ve yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı" ifadelerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı yardımcılığındaki sayının abartıldığını söyleyen Yanardağ, "Cumhurbaşkanı yardımcılığını 7'ye mi böleceksiniz? Kemal Kılıçdaroğlu da var 8 eder. Abartmanın gereği yok, yetki bu kadar dağılırsa cumhurbaşkanlığında etkin ve hızlı karar alamazsınız. Karşınızdaki insanlar da 'bunlar nasıl yönetecek' diye sorar." ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa, adaylık tartışmaları üzerinden birbirine girmiş, 3 Mart tarihinde Meral Akşener, "Masa kumar ve noter masası oldu" diyerek masadan kalkmıştı. Akşener, 6 Mart tarihinde, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olacak" şartıyla masaya geri dönmüştü. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı olan formül, CHP yandaşı medya tarafından da hedef tahtasına konmuştu.

Akşener 'etkili ve yetkili' dedi CHP yandaşları çıldırdı

Akşener, geride kalan gün katıldığı mitingde, "Sizden etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak, evladınız Mansur Yavaş’a oy vermenizi istiyorum. Bunun için; 1 oyunuz Kemal’e, 1 oyunuz Meral’e." ifadelerini kullanınca bir kez daha CHP yandaşı medyanın hedefi haline geldi.

Akşener'i hedef alıp 7 yardımcılığı cumhurbaşkanı sistemine tepki gösterdi: Yetki dağıtılırsa hızlı karar alamazsınız

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş için sarf ettiği, "Etkili ve yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı" ifadelerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı yardımcılığındaki sayının abartıldığını söyleyen Yanardağ, "Cumhurbaşkanı yardımcılığını 7'ye mi böleceksiniz? Kemal Kılıçdaroğlu da var 8 eder. Abartmanın gereği yok, yetki bu kadar dağılırsa cumhurbaşkanlığında etkin ve hızlı karar alamazsınız" diye konuştu.

Your browser doesn't support HTML5 video.

"İnsanlar haklı olarak nasıl yöneteceksiniz diye sorarlar"

Yanardağ konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Etkili ve yetkili bir cumhurbaşkanı yardımcılığından söz ediyor. Ben anlamadım cumhurbaşkanı yardımcılığını 7'ye 8'e mi böleceksiniz bir de Kılıçdaroğlu var 8 kişi. Abartmanın bir gereği yok.

Yetkinin bu kadar dağıldığı ve parçalandığı cumhurbaşkanlığın etkin ve hızlı karar almak AK Parti'nin yarattığı tahribatı, Cumhuriyet'i imha girişimini sonucunda ortaya çıkan bir devlet enkazını ortadan kaldırmazsınız.

Sayın Akşener 6'lı Masayı ya da Millet İttifakını terk ederek yaptığı hata için bunun altını sürekli çiziyor, karşısındaki insan da bunlar nasıl yönetecekler diye size sorarlar."

HAYAT
Merdan Yanardağ: Erdoğan kazanırsa sorumlusu Akşener

GÜNDEM
Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı

GÜNDEM
CHP yandaşı Merdan Yanardağ Tele 1'e reklam vermeyen Meral Akşener'i hedef aldı: Türkiye'nin geleceğinde rol oynayamaz

GÜNDEM
CHP yandaşı Tele 1'de bayram klasiği: Bugün Ramazan Bayramı değil Şeker Bayramı'dır