Bu cesareti kimden alıyorlar

Cumhurbaşkanı atadı diye rektöre isyan eden Boğaziçi Üniversitesi’ndeki klik, kendinden olmayan akademisyene de kapıyı kapalı tutuyor. Üniversite, yasal zorunluluk olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzman yetiştirmek için dünyadaki en seçkin üniversitelere gönderdiği 30 kadar yüksek lisans ve doktora öğrencisine dönüşte “kadro” vermedi. Bu yıl devlet bütçesinden 426 milyon alacak olan üniversite kendini yasaların üstünde görüyor.

Ayşe Mine Alioğlu
Yeni rektöre “Cumhurbaşkanı atadı” diye isyan eden Boğaziçi Üniversitesi’ndeki klik, kendinden olmayan akademisyenlere de kapıyı kapalı tutuyor.

2021 yılı için bütçeden 426 milyon lira alacak olan Boğaziçi Üniversitesi devlet üniversitesi olmasına rağmen ne YÖK’ü ne Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) takıyor. Üniversite, MEB bursuyla kendi adına yurt dışına yüksek lisans ve doktora için gönderilen yaklaşık 30 öğrenciye, ne danışman atadı ne de dönüşlerinde görev verdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/19/03/28/resized_ed5ec-eed0d991bogazici02.jpg

GÜNDEM
Hepsinin FETÖ kaydı var

MEB’İN YETKİSİNDE

GÜNDEM
PKK elebaşı Kalkan'dan Boğaziçi eylemlerine destek açıklaması: Daha fazla destek verilmeli

DANIŞMAN DA ATAMADI

Boğaziçi Üniversitesine hakim olan grup ise “kapalı sistemi” sürdürmek için şimdiye kadar hiç talepte bulunmadı. Ancak üniversite talepte bulunmasa da yasa MEB’e üniversite adına belli sayıda öğrenciyi yurt dışına gönderme yetkisi veriyor. Boğaziçi Üniversitesi kendi adına yurt dışına gönderilen öğrencilere yasal zorunluluk olmasına rağmen ne danışman atadı ne dönüşte bu öğrencileri istihdam etti. Üniversitenin öğrencilere cevabı, “Sizi biz göndermedik. Sizi kabul etmiyoruz” oldu.

GÜNDEM
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Uludağ'da tepki çeken eğlence

TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORLAR

GÜNDEM
Akademisyen dediler öğrenci çıktı

CAMBRIDGE’İ DE YETERSİZ BULUYOR

Boğaziçi Üniversitesi’ni yönetenlerin standart bahanesi gelen öğrencilerin yetersiz olması. Oysa öğrenciler, burs alabilmek için dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul almak zorunda. Yani öğrencilerin bilgisayar bilimleri, bölge ve ülke uzmanlıkları, ilaç geliştirme ve doku mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora yaptığı üniversitelerin çoğu, sıralamada Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde. Bunlar arasında Cambridge, California, Edinburgh, Münih Teknik ve Imperial College gibi seçkin üniversiteler bulunuyor. Üniversite aslında bursiyer öğrencilerin döndüklerinde henüz yetersiz olduğuna inanıyorsa bile önce araştırma görevlisi olarak istihdam edebilir, kendi atama kriterlerini tutturunca da öğretim üyeliğine atayabilir. Ancak üniversite öğrencileri kapıyı tamamen kapatmayı tercih ediyor.

GÜNDEM
Boğaziçi eylemlerini provoke etmişti: PKK operasyonunda gözaltına alındı

Türkiye’de uzman istemiyor