Batı Karadeniz'de 6 ile kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz'de bu geceden itibaren kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yükseklerde kar kalınlığının 20 santimetreyi bulacağı tahmin ediliyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Batı Karadeniz'e kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerine göre, bu gece saatlerinden itibaren Bolu ve Kastamonu ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde başlayacağı tahmin edilen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yarın yer yer kuvvetli (10-20 cm) , 1500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor.

Meteorolojiden, başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

5 günlük Bolu hava durumu

5 günlük Kastamonu hava durumu

5 günlük Zonguldak hava durumu

5 günlük Bartın hava durumu

5 günlük Karabük hava durumu

5 günlük Düzce hava durumu

Doğu Anadolu'da kar yağışı ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

FOTOĞRAF 14
Yurttan kar manzaraları
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Erzurum ve Erzincan çevrelerinde öğlen saatlerinden itibaren yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, yağışların akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkili olması bekleniyor.