Bakan Güler'den sınır ötesi operasyon mesajı: PKK/YPG tesis ve faaliyetleri meşru hedefimiz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik yeni operasyonun sinyalini verdi. Bakan Güler yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin meşru hedefi olduğunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

Semih Bozkuş
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler

Teröre karşı amansız mücadelesini yürüten Türkiye, hainlerin kökünü kazımak için operasyonlara hız kazandırdı.

Pazar günü Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik bombalı saldırı girişimi sonrası Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine peş peşe hava harekatları düzenleyen Türkiye, bataklığı yerinde kurutmak için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bu kapsamda yeni bir sınır ötesi operasyonun sinyalini de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya platformu 'X'ten Bakan Güler'in konuya ilişkin açıklamalarını paylaştı.

Bakan Güler yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığına yönelik bombalı saldırı girişimini gerçekleştiren faillerin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi olduklarını ve Suriye’den gelerek bu eylemi yaptıklarını belirterek, "Öncelikle Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.

Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir." dedi.

"PKK/YPG tesis ve faaliyetleri meşru hedefimiz"

"Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanlığının önünde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin artan bir şiddetle devam edeceğini vurgulayan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

'Malumunuz olduğu üzere, Pazar günü İçişleri Bakanlığımızın önünde bir terör saldırısı oldu. Kahraman polislerimiz bu girişime anında karşılık vererek 2 teröristi de etkisiz hâle getirdi. Bu vesileyle, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, tüm İçişleri Bakanlığı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca hain teröristlerce Kayseri’de şehit edilen Mikail Bozlağan kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır, asil milletimize başsağlığı diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim terör karşısındaki tutumumuz, ilk günden beri değişmeden aynı esaslarla devam ediyor. İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye’den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi.

Öncelikle Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.

Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir.'"

GÜNDEM
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: İstiklal saldırısının intikamı alındı

GÜNDEM
PKK'ya 'SEL' baskını: Uyuyan hücreler ve istihbarat ağına dev operasyon

GÜNDEM
MSB terör hedeflerinin vurulduğu anların görüntülerini yayımladı