Bakan Dönmez: Bartın'daki maden faciasında grizu patlaması olduğu belirlenmişti bu durum sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Bartın'da yaşanan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, ''Grizu patlaması değerlendirmesi devam ediyor. 18 saat içinde arama kurtarma faaliyetlerini sonlandırdık. Maalesef 41 şehit verdik. Yaralılarımızdan biri Bartın şehir hastanesinde durumu iyiye gidiyor. İstanbul’a sevk edilen 6 haftamızın durumu da paylaşıldı. Grizu patlaması olduğu belirlenmişti, bu durum sürüyor. Yangın ise büyük oranda kontrol altında, havayla temasını kesmek için gerekli tedbirleri aldık'' açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi.

GÜNDEM
Bartın'daki maden faciası: 5 işçi toprağa verildi

'Yangın büyük oranda kontrol altında'

Cumhuriyet başsavcılığının adli tahkikat altına alması neticesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünün hukuken "olay yeri" haline döndüğünü vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:

Kamuoyunun bilgisine sunulması gereken bilgi ve değerlendirmelerin TTK web sitesi ve bakanlık tarafından sağlanacağına işaret eden Dönmez, bu kapsamda yarın TBMM Genel Kurulunda bilgilendirme yapacağını söyledi.

GÜNDEM
Bakan Dönmez: (Maden ocağındaki patlama) Yangın büyük oranda kontrol altına alındı

"Artık şehit ailelerimiz bize emanet"

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü bölgeye intikaliyle birlikte özellikle şehit ailelerine yapılacak maddi yardımlarla ilgili bazı talimatları olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

GÜNDEM
Bir ayda 2 kez denetlendi

GÜNDEM
Merkeze uyarı gelmedi: Her işçinin üzerinde çip vardı

GÜNDEM
Yaralı madencilere ziyaret: 'Yapılması gereken tüm müdahaleler yapılıyor'