Bakan Akar: Mersin'deki kazada ilk bilgilere göre araçta teknik arıza oldu

Mersin'in Mut ilçesinde, askerleri taşıyan otobüs, freni boşalınca şarampole yuvarlandı. Kazada 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit oldu, 27 askerimiz ise yaralandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kaza bölgesinde incelemede bulunduktan sonra kazayı ayrıntılarıyla anlattı. Akar, "(Askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi) İlk bilgilere göre araçta teknik arıza oldu. Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Akar, askerleri taşıyan otobüsün kaza yaptığı bölgede incelemede bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Mersin'in Mut ilçesinde askerlerin sevk edildiği otobüsün şarampole yuvarlandığı kaza bölgesinde incelemede bulunduktan sonra yaralı askerleri ziyaret etti.

GÜNDEM
Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "Yaralılarımızın tedavileri sürüyor. Ziyaret ettik, durumlarının kritik olmadığını gördük. Hepimizin bildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Kara Kuvvetlerimizin çok ciddi intikalleri var. Bu intikaller sürekli yapılmakta. Bu intikallerle ilgili arkadaşlarımızın bilgisi tecrübesi çerçevesinde olabildiğince hassas planlama yapılmakta ve olabildiğince dikkatli bir şekilde bu intikaller icra edilmekte. Dün bu çerçevede saat 21.45'te Manisa Alaşehir'den bu otobüsümüz hareket etti. Daha sonra Afyonkarahisar'da 2 saat mola verdiler. Molada şoför değişimi yaptılar. Otobüsün bakımını yapıp, tekrar yola devam ettiler, dinlendiler.Daha sonra Konya'da sabah saat 06.30'da mola verip, dinlendiler. Yine orada benzer şekilde şoför değişimi, dinlenme ve diğer ihtiyaçların karşılanması gerçekleşti. Bu çerçevede intikal devam ederken saat 07.20 civarında maalesef bu olay meydana geldi. İlk aldığımız bilgilere göre, araçta bir teknik arıza meydana geldiği, frende bir problem olduğu, frende bir boşalma söz konusu olduğuna dair görgü tanıklarından yaptığımız görüşmede gerekli bilgileri aldık" dedi.

Şoför, kaza öncesi uyarmış

Alınan ilk bilgilere göre kazaya karışan otobüsün şoförünün soğukkanlılıkla elinden geleni yaptığını öğrendiklerini aktaran Bakan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

DOKTORLARIMIZ YOĞUN MESAİ İÇİNDELER

Akar, yaralı askerlerin durumları hakkında da şu detayları verdi: