Arnavutluk stratejik ortak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile biraraya geldi. Ziyaret vesilesiyle ‘yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi’ kurulmasına ilişkin bildiri imzaladıklarını belirten Erdoğan, “Böylelikle ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardık” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin Arnavutluk’ta depremzedeler için inşa ettiği 522 konutun “iki ülke arasındaki kader birliğinin yeni sembolü” olduğunu söyledi. Türkiye’ye teşekkür eden konuk Başbakan, “İki ülke arasındaki ilişkilerde yeni sayfa için güçlü irade gördük” dedi.

Arnavutluk Başbakanı Rama, “Türk halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Arnavutluk’ta yeniden inşa sürecine dahil olmasını ve başka ülkelerin de destek olmasını sağladı. Türkiye dost ülkenin ve Sayın Erdoğan tarafından ilan edilen dayanışma, her zaman olmuştur. İki ülke arasındaki ilişkilerde yeni sayfa açmak için güçlü bir irade gördük” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde karşıladı. Erdoğan ve Rama, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'nün Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini zehirlemesine izin vermeyeceğiz

İŞBİRLİĞİ KONSEYİ İMZASI

Görüşmelerde ikili ilişkilerin kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını vurgulayan Erdoğan, “Ziyaret vesilesiyle yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulmasına ilişkin ortak bildiriyi imzaladık. Böylelikle ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardık. Sayın Başbakan’la görüşmelerimizde ikili konuların yanında bölgesel meseleleri de ele aldık” diye konuştu.

KADER BİRLİĞİNİN YENİ SEMBOLÜ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'taki en büyük dış yatırımcı konumundayız

EKONOMİYİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIYACAĞIZ

Erdoğan, şöyle devam etti:

İLİŞKİLERİMİZİ ZEHİRLEYEMEZ

FETÖ terör örgütünün her iki ülke için de tehdit oluşturduğu konusunda Arnavutluk bakanlarıyla hemfikiriz. FETÖ’nün iki ülke arasındaki ilişkileri zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Arnavutluk’ta Maarif Vakfı’nın devraldığı üniversite ile orada adeta İstanbul Teknik Üniversitesi kurulmuş olacak. Bu adımla beraber de şu anda eğitim-öğretimde Türkiye-Arnavutluk arasında çok güçlü bir adım atılmış oluyor. Ayrıca Arnavutluk’ta bir de hastane inşa edeceğiz.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'a yapılacak hastaneyi duyurdu: Bizim için leblebi çekirdek

Harika işler yapıyorlar