Alın size infazın kanıtları

Gara’daki 13 vatandaşımızın kalleşçe infazından sonra “Eğer PKK öldürdüyse kınıyoruz” gibi skandal bir taziye mesajı yayımlayan ABD’ye belgelerle cevap verildi. ABD Büyükelçisi David Satterfield önce Dışişleri’ne ardından Savunma Bakanlığı’na çağrıldı. Şehitlerin otopsi raporları ve infazı gösteren fotoğraflar tek tek elçinin önüne koyuldu.

Kıymet Sezer
David Satterfield

13 vatandaşımızın şehit edildiği Gara’daki PKK infazına ilişkin ABD’nin şartlı taziyesi ile yaşanan kriz “geri adım” ve “sözlerin düzeltilmesiyle” yumuşadı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın diplomaside bir ilk olan “Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK’nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadeleri şaşkınlık yaratmıştı. PKK’yı 1997’de terör örgütü ilan eden ABD, söz konusu açıklamayla resmen terör örgütü PKK’yı savundu.

GÜNDEM
Bakan Akar Gara operasyonunu harita üzerinden anlattı

AÇIKLAMA KINANDI

GÜNDEM
ABD’nin Gara açıklamasına tepki: Amerikalı Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

Satterfield aynı gece Milli Savunma Bakanlığı’na da davet edildi. Burada şehitlerin otopsi raporları ve mağara içinde çekilmiş fotoğraflar gösterildi. Önüne konulan katliam fotoğrafları karşısında Satterfield taziyelerini iletti. PKK terör örgütünün infazı her türlü bilgi ve belge ile Satterfield’a aktarıldı. Satterfield bilgilendirildiği sırada mağarada ele geçirilen silah ve mühimmatlara ilişkin fotoğraflar da masadaydı. Türkiye, YPG’ye gönderilen silahların PKK terör örgütü eline geçtiğini sık sık ABD’li muhataplarına aktarmıştı.

GÜNDEM
Bu kan ABD'nin eline bulaşmıştır

ABD GERİ ADIM ATTI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/17/03/03/resized_c513b-02199934magara.jpg

GÜNDEM
Yine PKK’ya sahip çıktılar: Eğer müttefikse...

Yardım olmadan yapamaz

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/17/03/04/resized_564c2-94628fdesilahlar2.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/17/03/04/resized_8f507-74458a4fsilahlar1.jpg