İletişim Başkanlığı 'Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz' iddiasını yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmadığını belirten DMM, bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntülerin dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığını kaydetti.

Semih Bozkuş
İletişim Başkanlığı

Bazı sosyal medya hesaplarınca yapılan paylaşımlarla vatandaşların, akrabalarını e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilecekleri ileri sürüldü.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise konuya ilişkin açıklamada bulunarak söz konusu iddiayı yalanladı.

X hesabından paylaşımda bulunan DMM, e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmadığını belirtti.

DMM, paylaşımlarda yer verilen ekran görüntülerinin de e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait olmadığını, görüntülerin dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığını kaydetti.

"Asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz." iddiası doğru değildir.

Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmamaktadır.

Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

GÜNDEM
Altun'dan dezenformasyonla mücadele açıklaması: Çağımızın vebası

GÜNDEM
İletişim Başkanlığı'ndan, 'Atatürk Havalimanı, dini külliye oluyor' iddialarına yalanlama

GÜNDEM
Sokak köpekleri araştırmasına katılanların yüzde 80,4'ü: Köpekler barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 'Gençlik ve Spor Bakanlığı kartlı lüks araç' iddialarına yalanlama