ABD Sofi'yi koruyamadı: PKK’nın Suriye’deki 1 numarasıydı

MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürülen Sofi Nurettin, ABD’nin en güvendiği elebaşları arasındaydı. PKK’nın Suriye’deki bir numarası olan terörist, güvenlik tehdidi yaşadığı dönemlerde Amerikalı askerlerin bulunduğu kampta korunuyordu. Pentagon, Suriye eylemlerini Sofi Nurettin ve Şahin Cilo ile planlıyordu. Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra örgüt içinde zor duruma düşen bu iki isme ABD’liler kalkan oldu. Suriye’de Şahin Cilo’nun, Kandil’de Sofi Nurettin’in önü açıldı. ABD, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına ödül koyarken Sofi’yi dışarıda tuttu.

Şahin Şen
Sofi Nurettin

MİT ve TSK’nın kırmızı listede aranan “Sofi Nurettin” kod adlı PKK elebaşı Halef El-Muhammed’i etkisiz hale getirmesi, ABD’nin Suriye planlarına ağır darbe vurdu. Pentagon’un “Şahin Cilo” kod adlı PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’den sonra Suriye’de en çok destek verdiği isim olan Sofi Nurettin, bir dönem bizzat ABD askerleri tarafından korundu. Örgütün 3 elebaşına ödül koyan ABD’nin, Sofi Nurettin’i bunlardan boşalacak yere getirmeyi planladığı belirtiliyor.

GÜNDEM
PKK’nın Suriye’deki 1 numarası öldürüldü: Büyük operasyonu Erdoğan duyurdu

ABD ASKERLERİ KORUYOR

GÜNDEM
PKK Suriye Genel Sorumlusu Sofi Nurettin'in öldürüldüğü operasyon görüntüleri paylaşıldı

BARIŞ PINARI SONU OLDU

Terör örgütünün Barış Pınarı Harekatı’yla bozguna uğratılmasının ardından, PKK’nın Suriye yönetiminde yaşanan değişim, teslim olan terörist ifadelerine yansıdı. Terörist M.D. Sofi Nurettin’in görev değişimini şöyle anlattı: “Sofi Nurettin YPG ve KASEDE denilen Özgür Demokratik Suriye Güçlerinden sorumluydu. Barış Pınarı Harekatı sonrası Nisan 2020’de görevden alınıp yerine Bahoz Erdal görevlendirildi. YPG’den sorumlu Şahin Cilo da diplomasi sorumlusu oldu.”

GÜNDEM
Bakan Soylu'dan 'Sofi Nurettin' paylaşımı: Darısı başını mağaradan çıkartamayan diğer elebaşlarına

BAŞINA ÖDÜL KOYMADILAR

GÜNDEM
Gara şehidinin babası: 'Sofi Nurettin' isimli teröristin ölüm haberi oğlumuza doğum günü hediyesi oldu

PETROL PARALARI SOFİ’YE

Sofi Nurettin, ABD’nin petrol planlarının da merkezindeydi. ABD askerlerinin koruduğu petrol kuyularından çıkan petrolün pazarlamasından o sorumluydu. Petrolü yerel halk ve Irak/İran üzerinden Avrupa’ya satan Sofi Nurettin para trafiğini kontrol ediyordu. Yakalanan bir teröristin verdiği ifadeler şöyle: “Zırhlı araçlarla 4 günde bir gelen milyonlarca dolar, Rumeylan’da Sabri Ok ve Sofi Nurettin’in bulunduğu yere götürülüyordu. Sofi Nurettin’in yanında Danimarka, İsveç, Fransa, Mısır ve Hollanda’dan temsilciler de vardı. Ara ara gelip kuyulardan numune alıyorlardı.”

PKK’ya destek sözü verdiler