8 Kasım 2018 Perşembe gün ortası haberleri

Sağlık Bakanı Koca Yeni Şafak'a konuştu. Koca, sağlıkta dışa bağımlılığın yarı yarıya azalacağını söyledi. Tutarsız açıklamalarıyla bilinen Moody's yine sahnede. Taksiciler Odası Başkanı, UBER'in en büyük rakibi Careem'in davetlisi olarak Dubai'ye gitti. 8 Kasım 2018 Perşembe gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Haber Merkezi Yeni Şafak
8 Kasım 2018 Perşembe gününün öne çıkan haberleri.
  • Sağlıkta dışa bağımlılığı azaltacağız
  • Hükümetin ilaç, aşı, tıbbi cihaz ve sarf malzemesinde ithalatı bitirerek yerli üretime yönelme çalışmaları hız kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüksek teknolojili tıbbi cihazların tüm bileşenlerinin yerli olması için çalıştıklarını belirterek, “Geçiş döneminde alım garantileriyle ve başka teşviklerle teknoloji transferini yapabiliriz” dedi.
  • Sağlıkta teknolojitransferine teşvik
  • Sağlıkta yeni düzenlemeler
  • Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Komisyonu'nda kabul edildi Teklife göre; Sağlık çalışanlarına şiddet tutuklama sebebi sayılacak. Sigara paketlerinde uyarı yazıları büyüyecek ve paketler tektip olacak. Güvenlik soruşturması nedeniyle kamuya alınmayan doktorlar özel hastanelerde çalışabilecek. Tüp bebek tedavisinin kapsamı genişletilecek.

    Sağlık alanında düzenlemeler içeren teklif komisyonda kabul edildi

    Moody's tutarsızlıklarıyla yine sahnede
  • Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin muhtemelen resesyona girdiğini belirterek, Türkiye’nin 2019 ortasına kadar her çeyrekte daralmasını beklediğini açıkladı. Ancak tutarsız açıklamalarıyla bilinen Moody's'e Ağustos ayında, iç kontrol hataları ve kredi derecelendirme sembollerini açıkça tanımlayıp tutarlı uygulamadığı gerekçesiyle 16,25 milyon dolar ceza kesilmişti.

    Moody's tutarsızlıklarıyla yine sahnede

    Trump'tan CNN muhabirine: Berbat birisin
  • ABD Başkanı Donald Trump'ın basın toplantısı sırasında gerginlik yaşayan CNN'in Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Beyaz Saray'a alınmadığını duyurdu. Trump toplantı sırasında muhabire, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın" şeklinde konuşmuştu.

    Trump'tan CNN muhabirine: Berbat birisin

  • UBER'in en büyük rakibiyle aynı masada
  • UBER’e yönelik açılan davanın dünkü duruşması öncesinde taksicilerin tepkisini çeken bir ziyaret gerçekleşti. UBER’in faaliyetlerinin yasaklanmasını isteyen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 4 kişilik bir heyetle UBER’in en büyük rakibi olan Careem’in davetlisi olarak Dubai’ye gitti. 3 gün süren ziyaretin tüm masraflarını ise Careem karşıladı. Dubai’de yapılan toplantılarda taksicilerin Careem sistemine girmesine yönelik görüşmelerin yapıldığı öğrenildi. Dubai ziyaretini doğrulayan Başkan Aksu iddialara ise sert sözlerle cevap verdi.

    Taksiciler Odası'ndan UBER'in rakibine tepki çeken ziyaret

  • Ucuz tuzak
  • ABD’nin, Kandil’deki elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına 12 milyon dolar ödül koyması “yeni tuzak” olarak yorumlanıyor. Uzmanlara göre Washington bu adımla Suriye’de korsan devlete hız vermek ve Türkiye’yi Fırat’ın doğusundan uzak tutmak istiyor. Terör örgütü de 1999’da Öcalan’ın tesliminde olduğu gibi ABD’nin istediği biçimde formatlanacak.

    Ucuz tuzak

    Mülakat odalarında PKK'lı avı
  • İstanbul'daki havalimanları ve otogarda DEAŞ’a karşı kurulan 'mülakat' odalarında ibre PKK'lı teröristlere döndü. Son iki yılda 3 binin üzerinde şüpheli çapraz sorguya alınırken, PKK/PYD'li teröristlerin sayısında ciddi artış yaşandı.

    Mülakat
    odalarındaPKK'lı avı

  • Fenerbahçe'nin sol beki Rusya'dan
  • Fenerbahçe’nin Rusya’nın Akhmat Grozny takımında forma giyen İranlı sol bek Milad Mohammadi’yi devre arasında kadrosuna katmak istediği belirtildi.

    Fenerbahçe'ye İranlı sol bek

  • En sağlam 13 otomobil
  • Sağlam otomobil deyince akıllara ilk olarak Volvo gelse de, aslında dünyanın en dayanıklı ve en sağlam arabalarını sadece Volvo üretmiyor. Mercedes, Audi, VW, Ford, Toyota, Chevrolet ve Renault gibi dev markalar da sağlamlık konusunda rüşdünü ispatlamış durumda. Eğer eski otomobillere de merakınız varsa sizler için derlediğimiz sağlamlığıyla hayrete düşüren geçmişten günümüze son 20 yılın en dayanıklı 13 otomobiline bu haberimizde ulaşabilirsiniz.

    Sağlamlığıyla hayrete düşüren 13 otomobil

    Diriliş Ertuğrul'da ekrana kilitleyen şarkı
  • Diriliş Ertuğrul'da "Allah Türk'e yar olsun" şarkısı ekrana kilitledi
    TRT'nin rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon ilk bölümü yayınlandı. İzleyiciyi ekrana kilitleyen dizide ozanın 'Allah Türk'e yar olsun' şarkısı reytingleri altüst etti.